≫ 

Umro je kralj diblinga! Vodeća svetska novinska agencija o smrti Dragoslava Šekularca

Asošijejted Pres se oprostio od druge Zvezdine zvezde i legende jugoslovenskog fudbala

  • 2

Američka agencija AP takođe piše o smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde i jugoslovenskog reprezentativca Dragoslava Šekularca koji je preminuo u 81. godini.

Agencija prenosi da ga navijači Crvene zvezde opisuju kao "kralja driblinga".

Vest o smrti fudbalskog virtuoza, jednog od najboljih fudbalera na ovim prostorima ikad i simbola jednog vremena potvrđena je na sajtu crveno-belih, navodi AP.

Popularni Šeki, druga Zvezdina zvezda, fudbaler je čije će se ime uvek, na svim meridijanima, izgovarati sa posebnim poštovanjem.

Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu, za Zvezdu je, navodi AP, debitovao je 1955. godine i za 11 godina u klubu odigrao 470 utakmica, postigao 119 golova, osvojio sedam titula državnog prvaka i pet kupova.

Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta.

Druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu 1962 i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova, prenosi američka agencija.

VIDEO: Dragoslav Šekularac, zauvek legenda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    5. januar 2019 | 17:43

    Svaka cast Sekiju za sve sto je pruzio Zvezdini nasem fudbalu. Secam ga se kao klinac kad sam isao na utakmice.Znam ga iz kraja gde sam rodjen, Kopitareva gradina, Hilandarska, Djure Danicica, Safarikova...Posle smo i bili komsije kod Skole “Vojislav Ilic”.Laka ti zemlja legendo.Adv. Radomir M . Lazarevic

  • Gidri

    6. januar 2019 | 00:00

    Smeker, boem, igracina, LEGENDA...SLAVA SEKIJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA