≫ 

Igrač Partizana išao iz Ciriha u Milano da se šiša, drugi je nemačkom treneru rekao "Hajl Hitler": Lude anegdote iz crno - belog tabora!

Renomirani trener fizičke pripreme Dejan Ilić otkrio zanimljive anegdote iz vremena kada je radio u Partizanu

  • 9
Alan Širer i Taribo Vest tokom revanš-meča između Njukasla i Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2003—04. Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images

Poznati trener fizičke pripreme Dejan Ilić dugo je radio sa fudbalerima Partizana. Svojevremeno je sarađivao sa Havijerom Klementeom, Miroslavom Đukićem i Ljubinkom Drulovićem, radio je individualno sa brojnim fudbalerim, teniserima i košarkašima, usavršavao se u inostranstvu, deset godina bio je deo FK Partizana, i sa njima dva puta igrao Ligu šampiona.

U intervjuu za Sportifico, otkrio je zaninmljive anegdote iz vremena kad je bio u Partizanu

- Najduže pamtim one koje su skopčane sa nekim velikim uspehom ili sa nekom upečatljivom ličnošću. Recimo, mnogo je anegdota sa Taribom Vestom. Jednom smo bili na izletu u Cirihu i kada je trebalo da se vratimo, na volanu autobusa zatekli smo pismo u kojem se Taribo izvinjava igračima i treneru, uz obaveštenje da je morao da ode da se šiša u Milano. Iz Ciriha u Milano!

Kako je Miroslav Đukić zeznuo svog kondicionog trenera da igrače nazove "volovima" Foto: Marko Jovanović

KAKO JE KRALJ OPSOVAO MATEUSA, PA ZAMALO IZGUBIO MESTO U TIMU

- Isto tako, malo ljudi zna da Ivica Kralj zamalo nije ni otišao u Njukasl (gde se Partizan potom plasirao u grupnu fazu LŠ prvi put) jer je na treningu nešto opsovao – to je treneru Lotaru Mateusu bilo prevedeno van konteksta, on je to lično shvatio i hteo je da suspenduje Ivicu. Nenad (Bjeković) i Zeka (Žarko Zečević) su imali mnogo muka da objasne Mateusu da su takve psovke kod nasu uobičajene i da ništa njemu lično nije bilo upućeno.

KO JE JIRGENU REBERU REKAO "HAJL HITLER"

- Sa (Jirgenom) Reberom (trener Partizana u sezoni 2005/2006) bio je slučaj kada mu je neki dečak iz mlađih kategorija u prolazu rekao “Hajl Hitler“. Bilo je mnogo besa sa njegove strane i objašnjavanja da ta generacija ni ne zna ko je bio Hitler, nego da je to verovatno čuo u nekom filmu i pomislio da nije ništa ružno.

Igor Duljaj i Lotar Mateus 2003. godine, dok je Nemac bio trener FK Partizan. Foto: Profimedia/AFP

- Sâm sam u Španiji bio žrtva šale, kada sam na prvom treningu Erkulesa poželeo da impresioniram igrače barem pokušajem da im se obratim na španskom. Pitao sam Đuku kako da ih pozovem, na šta mi je on odgovorio: “Samo reci ' Cabrónes' i pokaži rukom da te slede“. Cabrónes u slobodnom prevodu znači kao da sam im se obratio sa “volovi“ – može se smatrati uvredom, a među “kabronesima“ su bili Trezege, Drente, Nelson Valdes itd. Sreća pte su igrači odmah shvatili o čemu je reč, pa je usledilo samo mnogo smeha. Koliko je anegdota bilo, možda bih mogao i knjigu da napišem - kaže Ilić.

VIDEO Zdenko Muf: Dao sam gol, skinuo dres i slavio u Partizanovom dresu usred Meksika!

(Telegraf.rs/Sportifico)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA