≫ 

Neverovatan podvig francuskog trenera: Sa dva amaterska tima, za 24 sata eliminisao prvoligaša i drugoligaša!

Džimi Modeste trenutno je ličnost broj jedan u zemlji svetkih prvaka

  • 3

Fudbal često ume da izrežira najneverovatnije priče, a ona koja se desila Džimiju Modesteu svakako je jedna od onih koju će, barem on, pamtiti zauvek.

Ovaj 37-godišnji bivši fudbaler, sada trener, uspeo je nešto što čime se malo ko od njegovih daleko poznatijih kolega može pohvaliti: u samo 24 časa sedeći na klupama dva amaterska tima, eliminisao je dva profesionalna kluba iz francuskog kupa!

U subotu je, kao asistent na klupi trećeligaša Ententea iz Sent Gratijena svedočio pobedi nad prvoligašem Monpeljeom 1:0 golom u samoj završnici utakmice.

Dan kasnije, sa ekipom Nojzi Le Grand koju vodi kao glavni trener u šestom rangu takmičenja, porazio je Gazalek Ažaksio rezultatom 2:1.

Sasvim dovoljan povod da završi na udarnim mestima brojnih domaćih i stranih medija kao raritetan primerak uspeha.

- Bilo mi je isprva neverovatno što sam sa dva kluba uopšte plasirao u 64 tima u Kupu, a sada sam sa oba otišao korak dalje. To je stvarno veliki uspeh. Dva amaterska kluba! Ludo je šta fudbal može da napravi - rekao je Modeste, bivši igrač Bresta i Le Mana.

Inače, mesta Sent Gratijen i Nojzi Le Grand udaljena su jedno od drugog 33 minuta vožnje, oba se nalaze u okolini Pariza, pa distanca nije bila problem da se nakon jedne utakmice, pojavi na drugoj i ponovi ono što je uspeo dan ranije.

- Jedino što me je brinulo pre žreba je da se ne poklope termini utakmica, što bi me primoralo da biram na kojoj ću biti. Ali, kada sam saznao da se jedna igra u subotu, a druga u nedelju, rekao sam sebi da ću gledati dobar fudbal protiv profi ekipa u samo dva dana.

Prilika za novi podvig čeka ga u narednoj rundi protiv još većih ekipa: sa Nojzijem će igrati protiv Bastije, dok Entente čeka meč sa Nantom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA