≫ 

Italijanski ministar protiv prekida utakmica zbog rasističkih pokliča

Kontroverzni političar ponovo šokirao javnost svojim izjavama

  • 0

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da se protivi prekidu fudbalskih utakmica zbog rasističkih pokliča.

Salvini je to rekao na sastanku lidera italijanskih klubova i predstavnika vlade održanog nakon izbijanja nasilja i rasizma tokom i nakon utakmice u Milanu 26. decembra, na kojoj je na rasističkoj osnovi vređan napadač Napolija Kalidu Kulibal, prenosi AP.

- Obustava utakmice zbog agresivnih uskliča je klizav teren. Time rizikujemo da sudbinu velikog broja ljudi stavimo u ruke nekolicine. Plus, teško je odrediti pravedan kriterijum za odluku", rekao je Salvini.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako se navodi, takav Salvinijev stav direktno je u suprotnosti s pravilima Fife za ponašanje prema rasizmu na stadionima, a koji podrazumeva da sudija treba da odredi pauzu utakmice na prvu pojavu diskriminatorskih uzvika i da putem razglasa zatraži od navijača da prestanu da uzvikuju tako nešto.

Ukoliko vređanje ne prestane, sudija ima pravo da obustavi meč i pošalje timove u svlačionicu dok ne prestanu, a ukoliko ni to ne utiče na navijače, sudija ima pravo da prekine meč u potpunosti.

VIDEO: Hipsterska brada vođe navijača Napolija se oklembesila od grmljavine Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA