Partizan naciljao glavnu metu prelaznog roka: Marokanac pik broj 1, ali postoji jedan problem! (VIDEO)

Fudbaler marokanskog porekla jedno od rešenja crno-belih na poziciji ofanzivnog veznog

  • 20

Počelo je kao glasina, i to prilično nerealna, a ispostavilo se kao istina: Partizan drži “na oku” Amina Basija (21), fudbalera Nansija, ali je pitanje da li su crno-beli konkurentni u finansijskoj trci za mladog fudbalera, koji je interesantan još nekolicini klubova.

Radi se o fudbaleru marokanskog porekla, koji ima i francuski pasoš, jer je rođen u pomenutoj zemlji. Basi igra na poziciji ofanzivnog veznog, odnosno organizatora igre, koja mu je i primarna, a može da odgovori i na krilu.

U prošloj sezoni je bio uglavnom standardan prvotimac u Nansiju, ali mu je tokom minule jeseni u i tekućoj takmičarskoj sezoni minutaža prilično limitirana i priliku uglavnom dobija sa klupe za rezervne igrače. Sve to ide na ruku klubu iz Humske, ali postoji i druga strana medalje, koja vezistu odaljava od Beograda.

Partizanova želja da ga angažuuje nije “od juče”, interesovanje traje nekoliko meseci i možda bi transfer Basija i išao glatko da Nansi u drugoj ligi francuske nije dospeo na granicu zone ispadanja. Ta činjenica je poprilično promenila razmišljanje čelnicima pomenutog kluba, pa je u ovom trenutku Basi gotovo nemoguća misija za crno-bele.

Kažemo – u ovom trenutku – ali to ne znači da menadžment Nansija neće promeniti mišljenje do kraja zimskog prelaznog roka.

Inače, Basi je u jesenjem delu takmičenja u "Ligi 2" upisao ukupno 14 mečeva za Nansi, ali bez gola i asistencija, za razliku od prošle sezone kada je bio veoma produktivan (35 mečeva, sedam golova i osam asistencija). Njegov tržišna vrednost trenutno iznosi 1.250.000 evra, ako je verovati specijalizovanom portalu "Transfermarkt".

Pogledajte njegove golove i poteze

VIDEO: Pantić: Nema predaje, u fudbalu je sve dostižno, da Zvezdi nije priznat "onaj gol" u derbiju...

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    8. januar 2019 | 16:34

    Jel to još jedna bombaaa gospodina Ilijeva

  • Putin R.S

    8. januar 2019 | 16:49

    Amin Basija Suma ima 21 godinu i toliko je dobar fudbaler da ce doci u Partizam iz Francuske. Za tako mladog fudbalera ako je dobar veliki klubovi bi se utrkivali za njega.

  • hogar

    8. januar 2019 | 16:37

    Ovaj je Suma 2 !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA