Ovacije na komemoraciji Šekiju: Ovakav ispraćaj u večnost do sada nije viđen! (VIDEO)

Veliki si, Šeki!

  • 0

Boško Đurovski prilično emotivnim nastupom dotakao je sve na komemoraciji Dragoslavu Šekularcu.

Legenda Crvene zvezde preminula je početkom 2019. godine i u crno je zavijen ceo fudbalski svet. Poruke saučešća stizale su sa svih meridijana, a najteže je sve palo ljudima u Crvenoj zvezdi.

Naročito Bošku Đurovskom, poznato je da je veliki emotivac.

Foto: Marko Jovanovic

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim u ime porodice, gospodi ministrima, gospodi iz Partizana, predstavnicima Fudbalskog saveza Hrvatske... Imao sam čast da se oprostim od Šekija. Mi igrači koji smo ponikli u Zvezdi smo navikli da persiramo našim učiteljima. Ali Šeki, danas hoću da pričam sa tobom na ti, kao sa ocem, hoću da ti kažem da mi je bila čast da me treniraš.

- Voleo si da držiš na okupu ceo tim. Kod tebe su i rezervni igrači grizli na terenu. Nisam te poznavao kao igrača, ali sam čuo od svog oca, i zbog tebe smo i mi postali Zvezdaši. Imao sam privilegiju zadnjih nekoliko godina da se družimo i da putujemo zajedno. Bili smo na otvaranju obeležja u tvom rodnom Štipu. Mnogo je uspomena s tobom dragi moj Šeki.

Foto: Marko Jovanovic

- Na kraju, u Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni u kopačkama. Fudbalska elegancija u liku Dragana Džajića, majstori kao što su bili Piksi Stojković i Pižon, el grande kapitano u liku, Vladice Popovića, Genije Savićević... ali dragi moj Šeki, niko nije bio kao ti, dribler, jer dribling je u fudbalu sve. Jer dete zapazi onog koji ševa, a ti si bio taj koji ševa, dragi moj Šeki, bio si najbolji u tome.

- Fudbalski mađioničar, čarobnjak, prva violina u orkestru. Na kraju bih vas zamolio da ovde, u našem hramu, da ga ispratimo na poseban način. Na način koji nije praktikovan do sada u fudbalu, na način na koji su milioni navijača ispraćali Šekija sa ovog stadiona i sa stadiona širom sveta. Molio bih vas da svi ustanemo i da aplauzom i ovacijama odamo očast našoj legendi. Neka ti je večna slava i hvala, legendo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA