Nazvao je Nikolića "ćelavim prepotenkom", Grobare uporedio sa kerovima, sada luduje na Instagramu! (FOTO)

Novi hit u srpskom fudbalu - trenerske lekcije na Instagramu

  • 8

Stevana Mojsilovića dugo nismo videli na domaćoj fudbalskoj sceni - ipak, on je prisutan barem i na Instagramu.

Izgleda da na najpopularniju društvenu mrežu nisu imuni ni fudbalski treneri, svako je koristi na svoj način. Recko Antić da pokaže kako lumpuje, Mojsilović da objavljuje svoje citate i stavove u fudbalu.

Mnogi su Mojsilovića zapamtili po napadu na Marka Nikolića, dok je vodio Rad, a Nikolić Partizan.

- Taj ćelavi prepotenko na klupi Partizana bolje da ćuti. Uništio je sve, a dobio je tim koji je imao prednost na tabeli. Sušta je suprotnost Stojanoviću koji je okrenut svom timu i poslu, izdržao je mnogo toga i Bog će ga nagraditi - rekao je trener Rada 2014. kada je podigao veliku buru.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vređali su ga i Grobari, na šta je takođe odgovorio.

- Navijači Partizana navijaju za svoj klub i vole svoje igrače, nemaju razloga da vole igrače Spartaka ili mene. Jeste, vređali su me prošli put, ali nema nikakvih problema. Očekujem da to i sada ponove. Na kraju krajeva, kerovi laju kada osete opasnost i da se neko približava njihovoj kući.

Više ovakvih izjava nema, samo trenerskih izjava, citata, mišljenja, metoda rada...

Ipak, čini se da je posebno draga Mojsiloviću pobeda nad Partizanom u mandatu Lotara Mateusa.

- Nije lako pripremati utakmicu protiv mnogo jačeg tima. Još je teže kad je na protivničkoj klupi veliko ime svetskog fudbala i rekorder po broju nastupa za nemačku reprezentaciju – Lotar Mateus. Najteže od svega, ipak, jeste da znate u kolikim je problemima klub čiji ste trener.

Foto: MN Press

Tog leta, Obilić je bio u najtežoj situaciji od kada je postao prvoligaš. Prihvatio sam se izazova, jer Obilić je moj klub, klub u kome sam radio u sezonama 1996/97 i 1998/99 kao pomoćnik Ostojiću i Šekularcu. Postao sam šef stručnog štaba u izuzetno teškoj situaciji.

- A na suprotnoj, protivničkoj strani, sve šljašti i blješti, bogato i na visokoj nozi. Kako u toj situaciji ubediti igrače da mogu biti bolji od jačeg od sebe? Odgovor na to pitanje znaju igrači koji su pobedili, kao i moji saradnici Dodić i Krnjinac.

FK Obilić – FK Partizan 2:1.

Avgust 2003.godine.

 
 
 
View this post on Instagram
Na snimku vidimo kako sam spremao igrače za utakmicu. . 1.korak: RAD U MIKROPROSTORU, RUKOM. . Zašto u mikroprostoru? Zašto je lopta u rukama igrača? . Sve što radim sa igračima radim u malom prostoru. . Takav način rada omogućava veliki broj ponavljanja u kratkom vremenskom periodu. . Tako vrlo brzo i efikasno uigravamo način igre koji hoćemo. . I sve to bez crtanja na tabli i dugih objašnjenja. . Lopta u rukama igrača pomaže da ne gubimo vreme zbog pogrešnog pasa u velikom prostoru. . 2.korak: Rad na delu terena gde igramo na utakmici. . Sve se isto radi, isti su zahtevi i zadaci igrača, kao i što je rađeno u mikroprostoru. . Razlika je što se radi nogom i u realnom prostoru, kako će to biti kad utakmica počne. . Sve što se radi, radi se u situacionim uslovima: istom brzinom odigravanja, pravovremenim odigravanjem pasa saigraču, istom brzinom osvajanja terena po dubini, prema golu protivnika, istom brzinom promene mesta, ritma, smera i pravca kretanja igrača. . Vrlo je bitno, a i to se trenira i u prvom i u drugom koraku, voditi računa da igrači ne ulaze u ofsajd pozicije. . Znači, radimo sve isto kao što pretpostavljamo da će se dešavati na utakmici. . Ono što nije isto kao na utakmici jeste, da sam prikazao snimak na kome vidite da je rađeno bez protivnika. . Protivničke igrače predstavljaju siluete obučene u markere crvene boje. . U prvom koraku to je zadnja četvorka protivničke odbrane, baš zbog učenja i uvežbavanja napada sa pravovremenim utrčavanjem i odigravanjem lopte – bez ulaska u ofsajd. . U drugom koraku osim silueta, kojih ima i ispred protivničke zadnje linije, imamo samo jednog pravog i živog protivnika – protivničkog golmana. . Postoji još mnogo koraka / načina i redosleda uvežbavanja u tehničko – taktičkoj pripremi utakmice. . Kako vi spremate utakmicu? Komentarišite ispod! . . . . . #fudbal #fudbalski #trener #treneri #trenerski #saveti #trening #fudbalskastrast #srbijafudbal #fudbalsrbija #nogomet #fudbalskisavezsrbije #fudbalskitrener #utakmica #stevanmojsilovic #fssrbije #fudbaleri #nkdomzale #gol #golman #footballtactics #menadzer #footballlegends #footballpasses #fscg #fssA post shared by Stevan Mojsilovic (@stevan.mojsilovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
ZAŠTO TRENIRATI U MALOM PROSTORU, AKO UTAKMICU IGRAMO NA CELOM TERENU? . Odgovor, kratak i jasan, može biti: Tačno je, koristi se ceo teren za odigravanje utakmice, ali se nikada ne igra po celom terenu. . Kad god da zaustavimo utakmicu i zaledimo snimak, videćemo da su igrači oba tima grupisani na jednom delu terena. . Nikada nisu raspoređeni po celom terenu. . Usko i plitko igrati, to je težnja svih klubova, trenera i igrača. . Onda je normalno da treniramo u prostoru koji koristimo na utakmici. . Onda je potrebno da treniramo situacije iz igre na delu terena gde pretpostavljamo da će se one dešavati na utakmici. . Onda je nephodno da treniramo igrače, deo tima, linije tima, ali i ceo tim, u tom uskom i plitkom prostoru. . Jer, od njih tražimo da tako igraju na utakmici. . I da uspešno rešavaju sve te situacije. . Na svakom delu terena. . . . . . . #fudbal #fudbaleri #fudbaler #fudbalski #trener #fudbalskitrener #srbijafudbal #fudbalsrbija #fudbalskisavezsrbije #fssrbije #fudbalskastrast #sport #srbijasport #sportsrbija #trenerski #treneri #edukacija #menadzer #stevamojsilovic #nogomet #fscg #football #fotball #soccer #footballtraining #soccerdrills #soccerskills #nfsbihA post shared by Stevan Mojsilovic (@stevan.mojsilovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
AKO HOĆEMO ČUDO, MORAMO ZAČUDITI PROTIVNIKA. . Utakmica protiv jačeg protivnika jeste prilika da profitiramo. . Ne da "skupo prodamo kožu", kako često možemo čuti i pročitati. . To je prilika da iznenadimo protivnika primenom nove ideje. . Toga dana igramo na sasvim drugačiji način. . Na način koji smo vežbali samo za tu utakmicu. . Baš za tog protivnika. . Zaboravimo na respekt. . Izađemo na teren i igramo onako kako smo trenirali. . Na naš način. . I pobedimo. . . . . . #fudbal #fudbaleri #fudbaler #fudbalski #trener #fudbalskitrener #srbijafudbal #fudbalsrbija #fudbalskisavezsrbije #fssrbije #fudbalskastrast #sport #srbijasport #sportsrbija #trenerski #treneri #edukacija #menadzer #stevamojsilovic #nogomet #fscg #lotharmatthäus #nfsbih #fotball #fkcrvenazvezda #fkpartizan #nkdomzaleA post shared by Stevan Mojsilovic (@stevan.mojsilovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
LOTAR MATEUS PRIZNAJE PORAZ . SIROMAŠNI I SLOŽNI MOGU DA POBEDE JAKE I BOGATE . Nije lako pripremati utakmicu protiv mnogo jačeg tima. . Još je teže kad je  na protivničkoj klupi  veliko ime svetskog fudbala i rekorder po broju nastupa za nemačku reprezentaciju – Lotar Mateus. . Najteže od svega, ipak,  jeste da znate u kolikim je problemima klub čiji ste trener. . Tog leta, Obilić je bio u najtežoj situaciji od kada je postao prvoligaš. . Prihvatio sam se izazova, jer Obilić je moj klub, klub u kome sam radio u sezonama 1996/97 i 1998/99 kao pomoćnik Ostojiću i Šekularcu. . Postao sam šef stručnog štaba u izuzetno teškoj situaciji. . A na suprotnoj, protivničkoj strani, sve šljašti i blješti, bogato i na visokoj nozi. . Kako u toj situaciji ubediti igrače da mogu biti bolji od jačeg od sebe? . Odgovor na to pitanje znaju igrači koji su pobedili, kao i moji saradnici Dodić i Krnjinac. . FK Obilić – FK Partizan 2:1. . Avgust 2003.godine. . . . . . . . . . @stevan.mojsilovic . . . . . . . #fudbal #fudbaleri #fudbalski #trener #fudbalskitrener #lotharmatthäus #lotarmateus #fkobilic #partizanbelgrade #fkpartizan #treneri #trenerski #karijera #utakmica #pobeda #motivacija #fudbalskastrast #fudbalsrbija #srbijafudbal #superligasrbije #fudbalskisavezsrbije #fssrbije #fss #stevanmojsilovicA post shared by Stevan Mojsilovic (@stevan.mojsilovic) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .VIKTOR

    10. januar 2019 | 17:05

    KAKAV JADAN TRENER. JOS JEDAN KOJI MRZI PARTIZAN ,A TIME KAO DA SE HVALI. OBICAN DRIPAC, DA NE KAZEM PRAVU REC ZA MOJSILOVICA. ZBOG TAKVIH MRZNJA JE VELIKA MEGJU NAVIJACIMA.

  • Rambo

    10. januar 2019 | 15:22

    Vidi mu se po faci da je ortodoxni ljadža.

  • Joja

    10. januar 2019 | 13:50

    Toliko je pametan da je "diomirao"u Sarajevu, a mogao je u Foči, Kaknju, Vlasenici... iskomplekdirani Pančevac sposoban da vodi klubove iz Sakula, Alibunara, Uljme ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA