Bjelsa poslao špijuna kod Lamparda: Argentinac "provaljen", sad je na stubu srama u Engleskoj

Menadžer lidera Šempionšipa imao je specijalan zadatak za svog saradnika pred meč sa Derbi Kauntijem

  • 0

Argentinski trener Marselo Bjelsa navikako nas je na neobične ispade tokom karijere, otud mu i nadimak "Ludak" koji opravdava i na Ostrvu. 

Doduše, na dan meča sa Derbijem hteo je da ispadne lukav, ali mu se na kraju čitava fudbalska javnost u Engleskoj smeje i optužuje ga zbog pokušaja da špijunira rivala Derbi Kaunti.

Bjelsa je u petak poslao svog saradnika od poverenja da prikupi što više informacija sa treninga ekipe koju vodi Frenk Lamaprd. Ipak, špijun je primećen kako se šeta pored ograde trening centra što je izazvalo sumnju u taboru Derbija, pa je alarmirana patrola policije da istraži stvar.

Policajci su po dolasku na lice mesta proverili muškarca za koga su brzo saznali da se radi o zaposlenom u FK Lids na "specijalnom zadatku".

Bjelsa je kasnije priznao incident, i ne žali mnogo zbog njega niti zbog činjenice da mu se rugaju, pošto je cilj ispunjen - Lids je pobedio Derbi 2:0 i zadržao prvo mesto na tabeli Druge lige.

- Ja snosim odgovornost za incident, klub nema nikakve veze sa ovim - rekao je Argentinac.

- Nije važno da li to bilo ispravno ili nije. Za mene, najvažnije je da Frenk Lampard i Derbi ne misle da je bilo ničeg spornog u tom postupku.

Lavina kritika sručila se na Bjelsu, međutim ima i onih koji su ga branili poput njegovog bivšeg igrača iz Njuelsa Maurisija Poketina, aktuelnog menadžera Totenhema.

Pomešana osećanja imao je Lampard čiji je tim bio na "skeneru" Bjelisnog špijuna dok ga nisu otkrili.

- Sa sportske strane, nije u redu to što je uradio - ocenio je bivši kapiten Čelsija, čiji je tim ostao u plej-of zoni uprkos porazu.

Ako ćemo govoriti o kulturnom aspektu, uradio sam to negde drugde, prošlo je ok, ali nije donelo rezultat. Ne verujem da je to dobro na tom nivou - doao je Lampars.

Daleko teže optužbe stigle su od drugih aktera na javnoj sceni, uglavnom bivših fudbalera i aktuelnih menadžera.

Tako su mnogi ocenili da je Bjelsin potez "prljav", poptu eks fudbalera Džermejna Dženasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA