≫ 

Junajtedova bajka se nastavlja! Rašford dao, čudesni De Hea sve odbranio! (FOTO) (VIDEO)

Mančester pobedio šesti put zaredom, peti put u nizu u ligi, od kada je na klupu seo Solskjer, Španac apsolutni junak utakmice, junak dana, junak nedelje i meseca!

  • 1

Navijači Junajteda u stanju su pojačane ekstaze pošto je ekipa Ole Gunara Solskjera preskočila još jednu prepreku u Premijer ligi, najtežu od kada je Norvežanin zamenio Murinja i preporodio do tada posrnuli tim.

"Đavoli" su u adrenalinskoj utakmici savladali Totenhem u gostima 1:0, uz gol Markusa Rašforda u 44. minutu i nestvarne intervencije golmana Davida De Hee.

Ako je napadač najzaslužniji za vođstvo, uz Pogbine zasluge za vrhunsku asistenciju, onda Špancu pripadaju apsolutno najveće zasluge za to što je mreža gostiju mirovala, a gol prednosti ostao na snazi do kraja.

Španac je odbranama do ludila dovodio napadače "Pevaca", većinu udaraca poskidao im je nogama u rukometnom stilu, dobio je duele sa Dele Alijem, Eriksonom, Aldervireldom, Kejnom...

Zablistao je De Hea u drugom poluvremenu, u jeku najjačg napadačkog talasa Totenhema, i ostao nesavladan uz čak 11 uspešnih intervencija.

Društevena mreže su "gorele" od komentara na De Heine bravure među stativama, navijači i mediji utrkuju se u hvalospevima za Španca, koji je potvrdio reputaciju jednog od najboljih golmana sveta u ovom trenutku.

Pogledajte gol odluke Rašforda, kome je maestralno asistirao Pogba.

Đavoli su ušli u meč sa istim elanom koji im je usadio Solskjer od kada je preuzeo ekipu, furioznom su pritisli Totenhem dobrih dvadesetak minuta, a izostao je jedino završni udarac na pravo mesto.

Posle perioda dominacije Junajteda, konsolidovali su se igrači Maurisija Poketina, prebacili težište igre na polovinu rivala, čak postigli gol, ali je isti poništen zbog malog ofsajda Harija Kejna.

Malo posle toga, mreža se tresla na drugoj strani - 0:1.

Rašford je u maniru najboljih finišera završio akciju posle filigrantske asistencije Pola Pogbe, čija vrednost od 100 miliona evra sada ima poptuni smisao sa odlaskom Murinja.

Očekivano, nastavak je doneo totalnu ofanzivu "Pevaca", pod čijim se pritiskom povijala odbrana gostiju, a izrodio se junak nad junacima - De Hea.

Jedna od 11 intervencija fenomenalnog De Hee protiv Totenhema Foto: AP/Tanjug
Son teši Kejna nakon poraza Foto: AP/Tanjug

Šta je sve branio Španac teško je nabrojati: duel "jedan na jedan" sa Dele Alijem hladnokvno je rešio čučnjem, skidao je zicere Aldervireldu, Eriksenu, Kejnu, do očajanja je dovodio igrače Totenhema...

"Gol je visio u vazduhu", ali je pred mrežom Junajteda bio pravi pravcati zid. Sve što je išlo u okvir gola završavalo je u naručju De Hee ili se odbijalo o njegove nogei ruke...

Posustali su igrači Totenhema u samoj završnici, istrošeni i poptuno utučeni razvojem situacije, a pošteno je reći da ih je Španac svojim bravurama "ubio u pojam".

De Hea u zagrljaju saigrača posle trijumfa na "Vembliju" Foto: AP/Tanjug

Premijer liga, 22. kolo

Subota

Vest Hem - Arsenal 1:0

(Rajs 48)

Kardif - Hadersfild 0:0

Lester - Sautempton 1:2

(Ndidi 58 - Vord Praus 11pen, Long 45+2)

Barnli - Fulam 2:1

(Brajan 20.ag, Odoi 23.ag - Širle 2)

Kristal Palas - Votford 1:2

(Kethart 38ag - Kethart 67, Kleverli 75)

Brajton - Liverpul 0:1

(Salah 50. p)

Čelsi - Njukasl 2:1

(Pedro 9, Vilijan 57 - Klark 40)

Nedelja

Everton - Bornmut 2:0

(Zuma 61, Kalvert Luin 90+5)

Totenhem – Mančester junajted 0:1

(Rašford 44)

Ponedeljak

Mančester Siti - Vulverhempton 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA