≫ 

Nova Bajernova "recka", junak je Gorecka! Bavarci iz Sinshajma krenuli jako na Borusiju

Bajern startovao pobedom u novoj godini

  • 0

Fudbaleri Bajerna pobedom u Sinshajmu nad Hofenhajmu 3:1 (2:0) prišli su Borusiji Dortmund na samo tri boda u šampionskoj trci, istina uz meč više koji imaju naspram lidera na tabeli. 

Dobro su krenuli igrači Nika Kovača u novoj godini, rival sa rejtingom učesnika Lige šampiona bio je na drugoj strani, ali za Bavarce je izgleda krizan period prošlost, pa sada deluju daleko sigurnije i efikasnije - što su i demonstrirali u petak veče.

Leon Gorecka je odigrao meč karijere od dolaska u klub prošlog leta, sa dva gola u prvom poluvremenu praktično je izrežirao pobedu tima iz Minhena, koju je potvrdio Robert Levandovski u smiraj duela na "PreZero" Areni.

Tračak nade da Hofenhajm može do pozitivnog ishoda pojavio se u 59. minutu sa golom Šulca, međutim bilo je to sve sa napadačkog repretoara ekipe mladog trenera Žulijana Nagelsmana za ovaj put.

Foto :Tanjug/Ap

Nisu se igrači domaćeg tima proslavili u dve situacije koje su prelomile utakmicu, obe koje su prethodile golovima Gorecke.

U 34. minutu lopta je, prkoseći zakonima fizike, prošla tamo gde je jedino mogla nakon udarca strelca gola, pošto ju je golman Hofenhajma prethodno izbacio na pokušaj Levandovskog. Gorecka nije oklevao, odmah je uputio šut i pogodio putanju pored noge defanzivca protivnika i golmana - uz samu stativu!

Podbacili su defanzivci Hofe i u smiraj poluvremena, ponovo je Gorecka ostao neometan, ovoga puta "sam kao duh" se poklonio i smestio loptu u mrežu na centaršut koji je došao sa leve strane.

Konsolidovali su se domaći u nastavku, ali dva gola razlike nadoknaditi protiv Bajerna je nemoguća misija i za daleko jače timove, pa su bovoi otišli za prestonicu Bavarske.

Bundesliga, 18. kola

Hofenhajm - Bajern 1:3

(Šulc 59 - Gorecka 35, 45+1, Levandovski 87)

u subotu

Augzburg - Dizeldorf 15.30

Leverkuzen - Menhengladbah

Frankfurt - Frajburg

Hanover - Verder

Štutgart - Majnc

Lajpcig - Dortmund 18.30

u nedelju

Nirnberg - Herta 15.30

Šalke - Volfsburg

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA