≫ 

Partizan ponovo kupuje u Norveškoj: Nguen pred vratima Humske (VIDEO)

Fudbaler Stromsgodseta, poreklom iz Kenije, koji igra na poziciji polušpica, blizu prelaska u crno-belo jato

  • 22

Čelnici Partizana rade ''punom parom'' Foto: Nikola Tomić

Možda su poruke iz Humske, tokom prozivke fudbalera za početak priprema, uplašile navijače Partizana, pošto je potencirano na tome da neće biti novca za pojačanja, ali su čelnici kluba iza kulisa ipak radili na dovođenju novih igrača.

Skandinavija je tržište koje je crno-belima definitivno zapalo za oko ove zime i na njemu je određeno nekoliko meta. Prva je bio Musa Ndžaji iz Stabeka, a drugi fudbaler koji bi iz Elitserije mogao da stigne u Beograd je – Tokmak Nguen (25), fudbaler norveškog Stomsgodseta, saznaje Telegraf!

Radi se o bivšem mladom reprezentativcu Norveške, koji igra na poziciji polušpica, dakle iza napadača, a po potrebi pokriva i mesto uz levu aut-liniju. Bolje se služi desnom nogom i karakterišu ga brzina, veoma dobre fizičke predispozicije i odličan udarac sa distance.

Ugovor sa Stromsgodsetom vezuje još šest meseci, što znači da će Partizan morao da plati i obeštećenje kako bi ga privoleo svojim redovima. Radilo se isprva o cifri od 400.000 evra, koliko je tražio Stromgodset.

Ali, fudbaler je, posle razgovora sa čelnicima kluba, kasnije i predstavnicima crno-belih, i sam izrazio želju da već sada dođe u Humsku, svestan da bi to moglo da mu bude odskočna daska za dalji nastavak karijere.

To je u velikoj meri olakšalo pregovore, pa je cifra značajno umanjena i pridodati su joj određeni bonusi, ne bi li se Uprava Stromsgodseta odobrovoljila. Urodilo je plodom, pa će Nguen blizu dolaska u Partizan!

Borusija je prva na tabeli, ali Lajpcig kao domaćin još nema poraz u Bundesligi. Tip GG3+ vredan je kvote 1,80. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč RB Lajpcig – Borusija Dortmund.

Podsetimo, Partizan je već dogovorio dolazak DEjana Georgijevića na jednogodišnju pozajmicu!

SA PET GODINA STIGAO U NORVEŠKU

Printskrin: Youtube

Nguen je inače poreklom iz Sudana, odakle su mu se roditelji preselili u Keniju. Rođen je u gradu Kakuma, ali se zajedno sa porodicom emigrirali u Norvešku kada mu je bilo samo pet godina. Dobio je ubrzo i pasoš pomenute skandinavske zemlje, a fudbal je počeo da trenira u niželigašu Dramenu, da bi zatim nastavio u mlađim selekcijama Stromsgodseta, u čijim redovima je dočekao prvi profesionalni ugovor i debi u seniorskoj konkurenciji 2011. godine.

Ipak, nije išlo sve tako glatko, već sledeće godine, u kojoj je Stromsgodset osvojio titulu prvaka Norveške, Nguen se suočio sa povredom, zbog koje je pauzirao gotovo celu sezonu, odigravši samo četiri utakmice.

Usledila su pozajmice u Berum, pa i u Mjondalen, ali je maja 2016. godine fudbaler obnovio ugovor sa Stromsgodsetom, gde je u minule dve i po godine standardan i jedan od najboljih igrača.

Partizan je po preporuci pratio igrača duže vreme, pa je odlučeno da se ove zime, kada je timu neophodna “sveža krv”, krene sa realizacijom transfera.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    19. januar 2019 | 10:53

    Uprava MRS napolje bre!!!

  • Komedija

    19. januar 2019 | 10:50

    Ovo neki Sumini rodjaci 😂😂😂

  • jug 1981

    19. januar 2019 | 10:52

    Odakle ih vadite da mi je samo znati.... STRASNO!!! Igraci koji su 16 puta pozajmljivani po Norveskoj ligi nama predstavlhaju kao pojacanja. Bolje da ste decu nasu stabili da igraju!!! Dugovi nam milionski i rastu iz dana u dan vi se i dalje rasipate i trosite ono sto nemamo! Dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA