Došao je kao najveće pojačanje Zvezde, slomio nogu na prvoj utakmici, pa nestao: Konačno je našao klub i igra u 5. ligi! (VIDEO)

Kada je došao na Marakanu, tadašnji sportski direktor crveno-belih ga je najavio kao igrača koji će maltene sam da osvoji titulu

  • 5

Navijači Crvene zvezde mogli su tokom prelaznog roka da se obraduju mnogim velikim pojačanjima jer su u klub ove zime stigli Ivanić, Gajić, Milunović, Jirka, Vukanović... ali pre nekoliko godina, kada je klub bio u ogromnim dugovima, bilo je znatno manje kvalitetnih pojačanja.

Takvo jedno trebalo je da bude i dolazak Vinisijusa Pašeka, fudbalera koji je došao u Zvezdu iz brazilskog velikana Flamenga, na preporuku Dejana Ramba Petkovića. Najavljen je kao stranac kakvog nismo imali prilike da gledamo u srpskom fudbalu, a tadašnji sportski direktor Zvezde, Ivan Adžić, najavio ga je kao ogromno pojačanje.

Navijači su ga jedva dočekali, očekivali su da maltene sam osvoji titulu, a kada je stigao, nastala je opšta euforija. Međutim, ona je brzo prerasla u pravu agoniju, nakon što je u prvoj utakmici koju je odigrao za Zvezdu, na letnjim pripremama u Austriji protiv tamošnjeg trećeligaša Kolumbije, slomio nogu.

Usledila je hitna operacija u Beču, a nakon toga i dugi oporavak.

Bila je to teška povreda, koja je odvojila Pašeka sa terena gotovo godinu dana. Posle toga više nikada nije bio isti igrač. Kada se vratio na teren, zaigrao je nekoliko mečeva pod palicom Roberta Prosinečkog, koji je u to vreme vodio Zvezdu, ali je bio ispod svakog proseka i bez ikakvog učinka.

Nakon toga, ubro je i vraćen sa pozajmice u Flamengo, koji je nastavio da ga šalje po pozajmicama sve dok mu nije istekao ugovor.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vinicius Pacheco (@vinicius10pacheco) on

Od odlaska iz Zvezde promenio je čak 7 klubova, ali i dalje je aktivan, iako igra u niželigašu iz Brazila - Herlicio Lužu, koji se ne takmiči u prva četiri najviša ranga brazilskog fudbala, ali igra ligu u lokalnom šampionatu Katarinensea i trenutno je na 7. mestu od ukupno 10 ekipa koliko ih ima u ovoj ligi, gde igra i Šapekoense, ekipa poznata po tragediji sa padom aviona.

Između Zvezde i Hercilija, 33-godišnji Pašeko je nastupao za sledeće klubove: Nautiko, Amerika RN, Boavista, Volta Redonda, Avai, Fortaleza, a u određenim periodima bio je i bez kluba. Tako je bilo i od avgusta 2018. godine, pa sve do ove zime, kada je potpisao za Hercilio i nastavio karijeru.

Pogledajte i neke od njegovih poteza tokom karijere.

VIDEO: Pogledajte kakve automobile voze Zvezdini fudbaleri?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    7. februar 2019 | 19:03

    Na utakmici Real - Alaves, Gojko Andrijašević (komentator SK-a) rekao je: "Bio je to dobar pokušaj Pašeka! A, u stvari, šutirao je Vinisijus Žunior! Ko ne veruje, nek proveri :D

  • Zvezda🇭🇷🇭🇷🇹🇷🥇🥇

    8. februar 2019 | 12:28

    Jedna od milion i sto hiljada bombi u poslednjih deset godina 🤣🤣

  • Uzu

    8. februar 2019 | 07:27

    Imao je i Partizan te sezone svog Pašeka, koji je takođe malo pokazao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA