≫ 

Ekskluzivno: Partizan doveo drugo pojačanje u prelaznom roku: Stigao napadač! (VIDEO)

Crno-beli angažovali fudbalera Ferecvaroša na jednogodišnju pozajmicu sa mogućnošću otkupa

  • 11

Najavili smo u subotu da će Partizan, pored nekoliko stranaca, u ofanzivnom delu potražiti i napadača sa srpskim pasošem, kao i da je izbor pao na Dejana Georgijevića, fudbalera Ferencvaroša, koji je prošao školu crno-belih. Od ideje do realizacije je prošao kratak period, pošto je fudbaler već tokom vikenda stigao u Beograd na završne pregovore, a danas je i zvanično stavio paraf na jednogodišnju pozajmicu sa mogućnošću otkupa, ukoliko sve tri strane na isteku saradnje budu zadovoljne.

BROJ IGRAČA SA STRANIM PASOŠEM POPUNJEN, PA SU DOMAĆA REŠENJA JEDINA MOGUĆA

Georgijević će na taj način pojačati konkurenciju u napadu tima iz Humske i omogućiti treneru Zoranu Mirkoviću širi izbor rešenja, jer je tokom jesenjeg dela sezone mogao da računa samo na Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića. Možda bi Partizan i na pomenutoj poziciji potražio stranca, ali kako je broj igrača sa stranim pasošem već popunjen, pa i premašen, sportski sektor je imao mogućnost da angažuje samo pojačanje sa naših prostora.

Foto: MN Press

U OPCIJI JE BILO NEKOLIKO IGRAČA

Razmatrano je nekoliko rešenja, ali je u dogovoru sa stručnim štabom odlučeno da to bude Georgijević, koji poznaje klub, jer je stasao u njemu, a i prilike u Superligi Srbije, gde je neposredno pred odlazak u Mađarsku stekao značajno iskustvo i veoma dobru reputaciju.

Georgijević je prešao u redove Ferencvaroša januara 2018. godine, sa epitetom jednog od najboljih napadača Superlige u tom trenutku. Bio je to rekordan transfer Voždovca, koji je

za napadača inkasirao 250.000 evra (Stuparević ga je srušio prošlog leta).

Foto: MN Press

IMAO JE PONUDE MNOGIH EVROPSKIH KLUBOVA

Potpisao ugovor na tri i po godine, a pored Fradijeve, imao je i pozive španskog Ovijeda, portugalskog Rio Avea, odnosno još nekoliko ponuda iz Poljske i Rumunije. Odlučio se ipak za ponudu tadašnjeg lidera mađarskog šampionata (kasnije ih je stigao i prestigao Videoton našeg trenera Marka Nikolića) i sasvim dobro počeo u novoj sredini.

Ipak, sustigle su ga povrede posle čega više nije mogao da se nametne ni Nemcu Tomasu Dolu, niti Ukrajincu Sergeju Rebrovu, koji ga je nasledio na klupi Ferencvaroša. Rekosmo već, Georgijević je dobar deo fudbalskog školovanja proveo u Zemunu i Partizanu, gde je u prvom mandatu kod trenera Marka Nikolića priključen pripremama prvog tima.

ODLIČNA SEZONA U INĐIJI, ALI U VOŽDOVCU JE "EKSPLODIRAO"

Ipak, kako je konkurencija bila žestoka (Petar Škuletić, Danko Lazović, Nemanja Kojić), vraćan je u filijalu Teleoptik, odakle ga je angažovao subotički Spartak.

Usledila je zatim odlična sezona u Inđiji (27 mečeva, 14 golova) i karta za povratak u prestonicu, odnosno Voždovac. U jesenjoj polusezoni 2017/2018 godine Georgijević je na 17 mečeva za “zmajeve”

postigao devet golova, što ga je i preporučilo treneru Ferencvaroša Tomasu Dolu, koji je i insistirao na njegovom angažovanju. Ipak, u Mađarskoj se kockice nisu najbolje složile, pa će fudbaler imati priliku da promenom sredine pokaže da nije izgubio golgeterski instinkt...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA