≫ 

Potvrđeno, Sala je bio u avionu! Traje potraga za najskupljim fudbalerom Kardifa, sluti se na najgore!

Velika zabrinutost vlada za sudbinu argentinskog fudbalera

  • 6

Novi napadač Kardifa, Argentinac Emilijano Sala (28), koji je u subotu potpisao za člana Premijer lige, vodi se kao nestao, pošto je avion kojim je leteo izgubio vezu sa kontrolnim tornjem u ponedeljak uveče.

Gotovo svi ostrvski mediji bruje o nestanku letelice kojoj se trag gubi u području engleskog kanala, oko ostrva Alderni (vidi mapu), gde su poslati spasilački helikopteri sa obe strane.

Iz kluba isprva nije bilo potvrđeno, niti demantovano da se u malom avionu "Pajper Malibu" nalazio njihov novi fudbaler, koji je u subotu, potpisom za Velšane, postao najskuplje pojačanje u istoriji Kadifa, ali je u toku dana stigla potvrda da se Sala nalazio u nestaloj letelici.

- Emijijano Sala je bio u avionu - rekao je portparol fancuske civilne avijacije o posadi aviona za koji je potvrđeno i to da je bio u vlasništvu gazde engleskog kluba Vinsenta Tana.

Argentinski fudbaler je u Kardif stigao iz redova francuskog Nanta za 17 miliona evra.

Model aviona "Pajper Malibu" Foto: Flick/James

Iz kontrole leta je potvrđeno da je avion, koji je leteo iz Nanta ka Kardifu, u kojem se nalazio Sala sa najmanje još dve osobe - nestao sa radara u 20:30 po lokalnom vremenu.

Rečeno je takođe da u vreme leta, odnosno u trenutku kada je avion nestao sa radara, nije bilo kritičnih vremenskih nepogoda.

Sala je nakon završenog transfera u Kardif želeo da "skokne" nazad do Francuske kako bi se oprostio od bivših saigrača, što je i ovekovečeno fotografijom koju je Argentinac "okačio" na svoj instagram profil, uz poruku zloslutne sadržine: "Poslednji pozdrav".

Nekoliko sati kasnije ukrcao se na avion za kojim se sada traga.

Inače, engleska obalska straža je poslala dva svoja spasilačka helikoptera, iako se mesto nestanka aviona nalazi duboko u francuskim teritorijalnim vodama, čije službe takođe sprovode opsežnu pretragu područja.

Vest o nestanku aviona sa fudbalerom poput groma je odjeknula u rodnoj Argentini. Tamošnji mediji uspeli su da stupe u kontakt sa Emilijanovom porodicom, koja je putem medija saznala za nesreću.

- Nisam ništa znao, u Rozariju sam, prijatelj me je obavestio. Ne mogu da verujem. Očajan sam. Nadam se da će sve biti u najboljem redu - rekao je otac fudbalera Horasio, pa dodao, u dahu:

- Niko nas iz Nanta još nije obavestio, zabrinuti smo, očajni, sve nas je ovo pogodilo. Nemam informaciju o tom letu, jedini što znam je da je bio u malom avionu. Kažu da je avion izgubio kontrolu iznad kanala, ne znam šta je moglo da se desi. Bez teksta sam.

Majka Mercedes je u neverici, nije sigurna da ono što mediji objavljuju o njenom sinu uopšte istina.

- Ovde u Santa Feu, svi su emotivni, ne znamo šta da mislimo, kao da je sve ovo laž... Grad je u šoku. Avion kojim je Emilijano leteo je od predsednika Kardifa, obavestili su nas da je nestao i da ga traže.

 
 
 
View this post on Instagram

‪La ultima ciao @FCNantes A post shared by Emiliano Sala (@emilianosala9) on

 

Podsetimo da je prošle godine, u nesreći koja se dogodila posle utakmice Lestera na svom stadionu, gazda tog engleskog kluba Višaj Srivadanapraba poginuo zajedno sa još četiri osobe, pošto se helikopter u kojem su bili, srušio u neposrednoj blizini nedugo posle poletanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    22. januar 2019 | 12:11

    Umesto da idu redovnim linijama avionskim sa svim normalnim ljudima,oni prave cirkus sa privatnim avionima...sta rade milioni..Žalosno

  • Saks

    22. januar 2019 | 11:13

    Sta, fudbaler je bitan,a zivoti ostalih ljudi nisu vazni.

  • Stevan95

    22. januar 2019 | 12:39

    Ovaj ko malkom nestao kad je trebao da predje u romu hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA