Astana hoće najveći Zvezdin promašaj, crveno-beli će uštedeti 350.000 evra

Astana bi da vodi Kafua

  • 6

Kazahstanska Astana zainteresovana za je dovođenje Žonatana Kafua iz Crvene zvezde, piše Žurnal. Kafu nije dobro igrao kada bi dobio priliku, na prste jedne ruke se mogu izbrojati njegove zadovoljavajuće partije tokom jeseni pa se rastanak s Brazilcem čini kao logičan izbor.

Astana namerava da preuzme od Zvezde pozajmicu iz Bordoa, pa bi do juna mogla da isplati 350.000 evra, ukoliko dogovori budu uspešni. Kafu bi se u tom slučaju priključio Antoniju Rukavini, Nenadu Eriću i ostalim igračima Astane na pripremama u Dubaiju.

Brazilac je u neugodnoj poziciji jer trener crveno-belih Vladan Milojević ne računa na njega, a ne računa ni Bordo iako sa Žirondincima Kafu ima ugovor do 2021. godine.

Zvezda na istoj poziciji ima Slovaka Erika Jirku kog je potpisala prošlog leta iz trnavskog Spartaka, ali je razlika što je on njen igrač, a Kafu nije. Žonatan je doduše dobro prošao na pripremama na Kipru gde je u jedinoj utakmici i pobedi nad kiparskim drugoligašem Akritasom postigao gol u 36. minutu.

Uz taj, dao je tokom jeseni još dva protiv Mladosti i Radnika, ali nije dobijao šansu na važnijim mečevima u Ligi šampiona. Kafu je u Zvezdu došao prošlog leta.

VIDEO - Kafu je predstavljen na stadionu "Rajko Mitić"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    24. januar 2019 | 10:49

    Nije to promasaj, nije ni dobio pravu sansu!

  • Marko

    24. januar 2019 | 11:26

    Ja bih ga ostavio, Kafu je strasan napadac, Marin,Ben i Kafu vi mleli, treba mu dati šansu!

  • Ja...RS

    24. januar 2019 | 11:18

    Kad sve saberes nije odigrao vise od jedne utakmice,za mene je bolji od pojedinih igraca kojima se uporno trazi mjesto u Zvezdi a nisu trebali biti ni dovedeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA