OTKRIVAMO! Vukanović je imao spreman ugovor sa Partizanom, a onda mu je zazvonio telefon: Nije zvala Zvezda, ali je tada za sva vremena zatvorio vrata Humske!

Fudbaler tokom ove zime nije bio interesantan crno-belima, niti se desilo “otimanje” od strane sportskog direktora crveno-belih, čak je i lokacija pogrešna

  • 8

Hartija trpi sve, pa i holivudske režije, u kojima akteri, vreme radnje i konačan epilog nemaju veze sa zdravim razumum. Tema dana: Aleksa Vukanović, označen kao fudbaler za koga su se tokom ove zime borili Partizan i Crvena zvezda, ali da je klub iz Ljutice Bogdana, zahvaljujući slučajnom susretu dve strane u hotelu “Hajat”, na kraju slavio u tom okršaju i prigrabio napadača, prema pisanju Politike.

Jedina istina u celoj priči je da su večiti želeli Vukanovića., ali u različitim vremenskim periodima, dok je sve ostalo - plod mašte.

Prvo: Partizan je pregovarao sa Vukanovićem prošloga leta. I to ne u hotelu “Hajat”, nego u “Kraun Plazi” i tom sastanku su prisustvovali pomenuti Vukanović, zatim gazda Napretka Marko Mišković, te vrhuška Partizana.

Aleksa Vukanović; Foto: MN Press

Dogovor je u jednom momentu čak i postignut, Vukanović je pružio ruku ljudima iz Humske, pa je sačinjen i ugovor po dogovorenim uslovima. Ipak, tek što je napustio hotel, fudbaler je dobio poziv jednog inostranog kluba, a zatim je javio crno-belima da dogovor ne važi. U momentima pregovora, sportski direktor Zvezde – Mitar Mrkela niti se zatekao u “Plazi”, niti se odigrala scena koja je plasirana u javnost.

Posle toga, klub iz Humske više nije bio zainteresovan za Vukanovića, niti ga je želeo u zimskom prelaznom roku, već je akcenat stavljen na strance Musu Ndžajia i Tokmaka Nguena.

Sportski direktor Ivica Iliev kaže za Telegraf da Vukanović ove zime nije bio “na radaru” Partizana.

Ivica Iliev i Mitar Mrkela na dodeli Zlatne lopte FSS-a, pored njih je i Dragan Džajić; Foto: Milena Đorđević

- Vidite i po igračima koje smo angažovali ili želimo da angažujemo ko je sfera našeg interesovanja. Vukanović nam je bio interesantan, ali u nekim ranijim prelaznim rokovima.  Čak smo i razgovarali, ali ne u hotelu, koji se navodi.

- Tokom ove zime to nije bio slučaj, nismo ga ni kontaktirali, niti želeli da ga dovedemo. Mešaju se babe i žabe... Bilo je, verujte, dosta toga u bliskoj prošlosti, dešavalo se da igrači koje skautiramo na kraju završe u redovima večitog rivala. Ne bih da imenujem, ali tako je – jasan je Ivica Iliev.

KO JE SVE SEDEO NA DVE STOLICE?

Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock, crvenazvezdafk.com

O tome što je Iliev prećutao mogli ste svojevremeno da čitate na stranicama Telegrafa. Radi se o nekolicini fudbalera, koje je Partizan želeo, čak i pregovarao sa njima, a onda su završili u Crvenoj zvezdi.

Pre svih to su golman Milan Borjan, koji je tada branio boje Ludogoreca i koji je pre povratka Vladimira Stojkovića bio opcija u Humskoj. Ali, dve strane nisu dogovorile visinu plate.

Takođe, desni bek Filip Stojković je, kao fudbaler Čukaričkog, pregovarao sa Partizanom i bio nadomak dogovora, ali na kraju dva kluba nisu mogla da se dogovore u vezi sa visinom obeštećenja, pa je karijeru nastavio u Minhenu 1860.

Defanzivni vezista Branko Jovičić je prvo ponuđen crno-belima, koji su u tom periodu planirali da prodaju Evertona Luiza. Međutim, kako Brazilac nije promenio sredinu, Partizan je morao da se povuče, jer bi došlo do nagomilavanja fudbalera.

Dolazak Gelora Kange u Partizan je “sprečio” - Leonardo da Silva Souza. Zajednički agent dvojice igrača Dimitrij Seljnuk je prvo ponudio Gabonca crno-belima, a onda je “iskrsnuo” Brazilac i klub iz Humske se odlučio za Leonarda.

Kanga i Leonardo u sukobu tokom Večitog derbija; Foto: Telegraf

Slično je i sa Aleksandrom Pešićem, kome je u Francuskoj i Italiji karijera krenula silaznom putanjom, pa se našao “na oku” Partizana. Fudbaler i njegov otac su pregovarali sa crno-belima, ali klub nije mogao da ispoštuje tako visoke finansijske zahteve.

Pešić se zatim obreo na stadionu “Rajko Mitić” gde novac nije bio problem, a kako je sam rekao u intervjuu za Telegraf, dočekao ga je čak i počasni predsednik, ne bi li ga ubedio da potpiše ugovor. I upalilo je...

Poslednji u nizu, koji je koketirao sa Partizanom, a završio u Crvenoj zvezdi u učestvovao u šampionskoj tituli je – Nemanja Radonjić.

Krilni vezista je prvo ponuđen Partizanu i to uz mnogo manje obeštećenje, nego što je platila Crvena zvezda, međutim – nije vredelo. U Humskoj je odlučeno da se traži drugo rešenje, jer je postojao i Gordijev čvor u vezi sa Radonjićevim ugovorom na relaciji Roma – agencija – porodica, pa je kasnije angažovan Zoran Tošić, a Radonjić je završio na Marakani.

VIDEO: Dejan Georgijević ponovo u dresu crno-belih

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    24. januar 2019 | 19:11

    Po ovom tekstu se vidi koliko je Zvezda jaca od Partizana...

  • ZALE

    24. januar 2019 | 18:37

    SLAB KARAKTER, JER AKO NEKOM OBEĆAŠ NEŠTO ONDA TO MORAŠ ISPOŠTOVATI.

  • Milance

    24. januar 2019 | 20:36

    Autor teksta:Ivica Iliev. Placite grobari i tesi te se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA