Manje Morate, više Borhe Garsesa! Navijači Atletika odbijaju skupo pojačanje zbog deteta iz svoje akademije

Čelsijev promašaj niko neće

  • 1

Navijači madridskog Atletika vrlo su jasno pokazali čelnicima Jorgandžija da ne žele u svom timu Alvara Moratu. Morata dolazi na pozajmicu iz Čelsija u Atletiko, ali time nisu zadovoljni u crveno-belom delu Madrida iz zanimljivog razloga - žele da igra izdanak njihove akademije Borha Garses.

Borha ima 19 godina i prošlog jula je iz U19 selekcije Atletika prešao u Atetiko Madrid B. Morata je stigao u Madrid na pozajmicu do juna vrednu deset i po miliona evra jer već dve i po godine ozbiljno kuburi s formom.

To je između ostalog bio i povod da navijači u subotu uveče tokom utakmice Atletika i Hetafea (2:0) skandiraju: Manje Morate, više Borhe Garsesa!

- Srećan sam i voljan što sam postigao ovaj dogovor da bih mogao da treniram sa svojim saigračima - poručio je Morata po dolasku na medicinske preglede.

Najbolje igre su ga preporučile Real Madridu pa je leta 2016. prešao iz Juventusa u prestonicu Španije za oko 31 milion evra. Kraljevski klub ga je potom "uvaljao" Čelsiju za više od 69 miliona iako nije bio ni blizu vrhunca.

S druge strane, Garses je tek "zagrebao" površinu u seniorskom timu jer je dao jedan gol protiv Eibara prošlog septembra. Od tada ga među prvotimcima nije bilo, a navijači Atletika strahuju da bi dolazak Morate napredak njihovog ljubimca dodatno otegao.

Garses je dao četiri gola na 14 utakmica za Atletiko B ove sezone, dok je Morata na 26 utakmica dao devet golova za Čelsi. Ukoliko budu hteli Dijego Simeone i ostali iz kluba, Morata bi posle isteka pozajmice mogao i trajnije da ostane u Atletiku jer ima otkupnu klauzulu od 56 miliona evra.

VIDEO - Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA