PSŽ doveo vezistu za 45 miliona evra!

Zenit prodao Paredesa u Pariz, pa doveo Rakickog iz Šahtjora

  • 1

Argentinski vezni fudbaler Leandro Paredes zvanično je pojačao Pari Sen Žermen posle transfera iz ruskog Zenita za 45 miliona evra.

Paredes je danas završio lekarske preglede u Dohi i potpisao ugovor na četiri i po godine sa prvakom Francuske. On u Pariz dolazi kao zamena za Adrijena Rabioa, koji je sklonjen iz tima zbog odbijanja da produži ugovor.

Pre kluba iz Sant Peterburga nastupao je za Romu, Empoli, Kjevo i Boku Juniors, dok za reprezentaciju Argentine ima devet nastupa.

Istoveremeno, ukrajinski fudbaler Jaroslav Rakicki napustio je Šahtjor iz Donjecka i prešao u ruski Zenit čime je izazvao velike kritike u zemlji.

Dvadesetdevetogodišnji štoper celu karijeru proveo je u Šahtjoru, za deceniju osvojio je sedam titula prvaka Ukrajine, a onda odlučio ode u Sankt Peterburg, što su mu zamerili u domovini zbog tenzije između dve zemlje.

Pojedini mediji otišli su toliko daleko da su se zapitali da li selektor reprezentacije Ukrajine Andrej Ševčenko, rival Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, treba da izbaci Rakickog iz nacionalnog tima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA