≫ 

Telegraf saznaje: Janković napustio Partizan, seli se u Italiju

Polovina obeštećenja pripada Olipijakosu, jer je takav dogovor postignut prilikom dolaska igrača u Humsku

  • 26
Marko Janković Foto: Marko Jovanović

Ni Svetozar Marković, niti Saša Zdjelar, Partizan prvi u zimskom prelaznom roku napušta – Marko Janković, saznaje Telegraf! Vezsta crno-belih će karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u timu SPAL-a, za koji je do nedavno igrao i Everton Luiz, takođe bivši fudbaler kluba iz Humske. Osvajaču Kupa Srbije će pripasti oko 1.800.000 evra za obeštećenje, a fudbalera u novoj sredini očekuje ugovor na četiri godine.

SPAL JE PRATIO JANKOVIĆA DUŽE VREME

To je epilog celodnevne drame na relaciji Srbija – Italija, koja je započela željom crno- belih da okončaju neke započete poslove, pre svega u vezi sa pomenutim Markovićem i Zdjelarom. Ipak, konkretna ponuda SPAL-a je prvo stigla na adresu Marka Jankovića, koga su Italijani pratili već duže vreme.

Foto: MN Press

Imali su upražnjeno mesto stranca, ali su se dvoumili da li da ga “popune” centralnim defanzivcem (Marković) ili krilnim napadačem (Janković). Odluka je ubrzo pala, u Humsku je stigao faks sa imenom crnogorskog reprezentativca. Iako je bio povređen u smiraju jeseni, čak i operisan zbog problema sa trbušnim zidom, Janković je iza sebe imao odličnu jesen, što je SPAL i navelo da se odluče za njega.

PARTIZAN NIJE ŽELEO DA SPUSTI CENU

U kasnim večernjim časovima je počelo nadmudrivanje, Italijani su pokušali da obore cenu koliko god su mogli, kako za obeštećenje, tako i za uslove samom igraču. Ipak, kako Partizan nije popuštao, stavovi dve strane su se vremenom usaglašavali, pa je konačan dogovor postignut krajem dana.

Naravno, zbog ovog transfera ruke trlja i Olipijakos, kome pripada 50 odsto od obeštećenja za fudbalera, jer je takav dogovor postignut kada je on stigao u Humsku iz redova grčkog velikana (Partizan drugačije nije mogao da plati obeštećenje).

Janković je u tekućoj sezoni odigrao 21 utakmicu za crno-bele, postigao dva gola i upisao još osam asistencija.

VIDEO: Bravurozni pogodak Marka Jankovića! Partizan- Rad 1:0

(Od izveštača Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    30. januar 2019 | 20:09

    Taman sad imamo pravu ekipu, spremnu za plej-aut!

  • ikac

    30. januar 2019 | 19:02

    Bruto 1,8 miliona, odbijes provizije, troskove, ostane oko 1,6 neto, pa od toga imas 50%... Pa dobro, sad cemo u vesniku cuti kako zvezdin bratski klub olimpijakos reketira partizan, kako zvezda stoji iza toga, a potvrda svega ce biti transfer Zdjelara po istom principu...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. januar 2019 | 19:00

    Па добро, Бамби је још ту и игра из љубави,бесплатно. Или више не игра

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA