≫ 

Zvezda se osvetila Bugarima i nastavila da "gazi" rivale na pripremama! (VIDEO)

Ludogorec pao u Beleku

  • 18

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ludogorec sa 3:1 u četvrtom pripremnom meču pred prolećni deo seozne i ujedno se revanširali Bugarima za poraz u kvalifikacijama za Ligu šampiona pre tri godine.

Bugari su bili podređeni tim tokom većeg dela meča, a tim Vladana Milojevića je mogao da postigne još nekoliko golova. Strelci su bili El Fardu Ben, Ričmond Boaći i Milan Pavkov.

Bila je Zvezda daleko bolja i konkretnoja u prvih 45 minuta, Milunović je dominirao i u napadu i odbrani, mirnoćom i čitanjem igre je pokazao da je top pojačanje i lider u odbrani, a jednom je čak povukao akciju iz koje je dao gol ali je poništen zbog ofsajsa u duplom pasu.

Ben i Jirka su se nakratko rotirali levo i desno mada je Jirka više bio levo, vrhunski je odigrao prvi deo igre. Da tokom tog dela igre nije oklevao pri šutu sa petnaestak metara kad mu je lopta išla na levicu, mogao je da se i on upiše u strelce.

Nekoliko prilika je propalo zbog ofsajda, ali to nije bio slučaj sa udarcem Bena iz 33. minuta. Igrač sa Komorskih Ostrva je dobro skočio posle centaršuta i glavom zatresao mrežu Ludogoreca za 1:0.

Na 2:0 povisio je sedam minuta kasnije Ričmond Boaći kada je Rodić prošao kroz sredinu i pronašao na desnoj strani Boaćija. Zvezdinom špicu nije bilo teško da sa desetak metara iz prve postigne gol za komotnu prednost na poluvremenu.

Tokom prvih 45 minuta bilo je i više grubih startova, a utakmica često nije delovala kao prijateljska. O tome svedoči i start Marselinja nad Markom Marinom iz 28. minuta kada je Marselinju zasmetala upornost igrača crveno-belih pa ga je odgurnuo s leđa.

Da meč nije šala potvrdila je i reakcija golmana crveno-belih Milana Borjana kada je Ludogorec iz jedne od retkih šansi uspeo da smanji zaostatak za Zvezdom. Vanderson je bio strelac protiv srpskog tima i pre tri godine, a bio je i sada.

Primio je loptu u kaznenom prostoru, šutirao levicom sa desetak metara i zakucao je pod prečku. Ludogorec je od 54. minuta imao 2:1, ali je beogradski sastav nastavio i posle toga da napada. Bilo je nekoliko izmena u timu, ušli su Vukanović, Hajdin, Pavkov, Joveljić, Simić i Ebisilio.

Pavkov je zamenio Boaćija i uspeo da overi pobedu u 72. minutu. Jovančić je posle kornera Ebisilija promašio loptu, ona je stigla do Pavkova koji je raspalio i po treći put savladao golmana Ludogoreca, što će se ispostaviti dovoljnim za pobedu.

Srpski šampion je do kraja meča napadao, dobru šansu je imao i Vujadin Savić u finišu, ali je rezultat ostao nepromenjen. Zvezda će do kraja boravka u Turskoj odigrati još dve utakmice, i to u utorak protiv Rabotničkog, a onda u petak, za kraj, sa liderom slovenačkog prvenstva Mariborom.

Stadion: Regnum

Gledalaca: 300

Strelci: Ben u 33', Boaći u 43' i Pavkov u 72' (Crvena zvezda); Vanderson u 54' (Ludogorec);

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 46' Stojković), Milunović (od 59' Savić), Babić, Rodić (od 71' Hajdin), Jovičić (od 46' Čaušić), Jovančić (od 83' Joveljić), Ben (od 67' Ebisilio), Marin (od 59' Simić), Jirka (od 59' Vukanović), Boaći (od 59' Pavkov).

Ludogorec: Iliev, Grigore, Moci, Neđelkov, Sisinjo, Goravski, Đakov, Marselinjo, Vanderson, Popa, Kešeru.

VIDEO - Sportski direktor Zvezde o finišu prelaznog roka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija99

    2. februar 2019 | 16:47

    Skoci, daj gol glavom, ej Pavkov!😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. februar 2019 | 15:16

    Добро је што бирамо јаке противнике, а не ко гробари неке слабашне, непознате, па и њих не могу победити. Па како да победе Крушевац, Ниш, да не причам за нас...

  • M.M

    2. februar 2019 | 17:32

    Kakvo je Jirka pojacanje.pa to je zver ne igrac.vrhunski trkac a ne oseca umor zasenio bi i naj spremnije fudbalere.da jos malo okurazi ima da kida. Zvezdina zlatna koka. Milunovic isto odlican u svakom pogledu. Zvezda se igra sa protivnicima. Eto nama evrope i ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA