≫ 

Lešinari se sjatili oko Sale da čerupaju novac od transfera: Halapljivi menadžeri ne odustaju od profita uprkos tragediji!

Kardif je stopirao uplate jer želi da utvrdi kako je moguće da njihovo najskuplje pojačanje u istoriji putuje nebezbednim letom

  • 6

Misterija oko nestanka aviona Emilijana Sale dobija kranje razrešenje, nakon što je na dnu Engleskog kanala pronađen avion u kome se nalazi i jedno telo čiji identitet tek treba utvrditi, da li je u pitanju argentinski fudbaler ili pilot Dejv Ibotson.

Ali, i dalje će  će mnoga pitanja ostati nerazjašnjena i njegov transfer, let avionom, kao i nestanak i sama potraga, biće obavijeni velom misterije.

Jedno od pitanja koje je pokrenuto odmah posle nestanka, jeste i šta će se desiti sa transferom, koji je rekordan u istoriji Kardifa.

"Plave ptice" su za transfer Sale izdvojile 17 miliona evra, ali sada mnogi žele svoj deo "kolača", iako još nije potvrđena smrt fudbalera.

Splet okolnosti je odveo Salu u smrt na dnu mora, jer je za njega bilo zainteresovano nekoliko ekipa, uključujući i Kineze, koji su ga ubeđivali 11 sati da potpiše za njih i nudili mu faktički ugovor života, jer se onda ne bi ukrcato na kobni let malim avionom Pajper Malibu PA-46.

Navijači Nanta se opraštaju od Emilijana Sale; Foto: Tanjug/AP

Sala je bio najvrednija "roba" koju je Nant imao. On je na 21 utakmici tokom aktuelne sezone postigao 13 golova i predsednik francuskog kluba Valdemar Kita, je želeo to unovči dobre igre argentinskog napadača, jer mu je ostalo još godinu i po dana ugovora sa Nantom.

Zbog toga je angažovao agenciju agenta Vilija Mekeja da završi transfer i pronađe adekvatnog kupca, a da zauzvrat dobije 10 odsto od transfera.

Deo transfera trebalo je da dobije i Meisa N'Diaje, dugogodišnji agent Emilijana Sale, koji se uključio u pregovore, kako bi zaštitio interese svog klijenta i "izboksovao" najbolje uskove za samog fudbalera.

U posao je bio upleten još jedan agent, Babe Drame, koji je navodno uradio čitav transfer uz Mekejevog sina Marka, jer Vili Mekej nije registrovani agent UEFA, pošto je odlučio da ne polaže ispite Evropske kuće fudbala.

Proviziju kod transfera uzeo je još jedan agent, Bakari Sanogo, koji je blizak predsedniku Nanta Valdemaru Kiti, a razlozi su ostali nejasni.

Sve ovo obavljalo se iza leđa Sale, koji nije bio upoznat da se odvijaju naporni pregovori da bi se završio transfer iz Nanta u Kardif.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Emiliano Sala (@emilianosala9) on

Sala je prema ugovoru u Kardifu dobio platu od 57.000 evra nedeljno, dok je u Nantu imao 50.000 evra na mesečnom nivou. Ali, nije želeo transfer, bio je zadovoljan onim što ima u Nantu, zavoleo je način života u Francuskoj u gradiću Karkefu, nedaleko od Nanta, gde je izgradio kuću.

Uporno je odbijao transfer, kao da je znao kakva sudbina ga čeka, ukoliko pristane.

Čak je, prema navodina prijatelja odbijao da se ukrca na kobni let do poslednjeg trenutka. Na kraju je pristao i završio u "plavoj grobnici", umesto među "plavim pticama" u Kardifu.

Klub iz Velsa je poručio da će pitanje oko isplate obeštećenja ostati otvoreno, jer se suočavaju sa ozbiljnim finansijskim gubitkom, iako od osiguranja mogu da pokriju veliki deo.

Navodno je čitav posao, sa uključenim procentima za gorepomenute agente, koji su se sjatili kao lešinari oko Emilijana Sale kod ugovaranja transfera, a i sada, kada se traži novac, koštao Kardif oko 34 miliona evra, iako je obeštećenje iznosilo 17 miliona evra.

Emilijano Sala je u dresu Nanta doživeo vrhunac karijere; Foto: Profimedia

Od osiguranja bi Kardif mogao da naplati 16 miliona evra, ali su u gubitku oko 14, a veći deo tog novca odnosi se upravo na raspodelu novca među agentima.

Zbog toga su Velšani odlučili da stopiraju uplate dok ne bude razjašnjeno kako je organizovano da njihovo najskuplje pojačanje u istoriji kluba putovalo rizičnim letom preko engleskog kanala u malom avionu, sa neiskusnim pilotom.

U javnosti se pojavila informacija da je Bordo, bivši klub Sale, zahtevao uplatu od 8,5 miliona evra, jer im pripada 50% transfera, ali su Žirondinci to demantovali u zvaničnom saopštenju.

Kobna je sudbina u celoj priči i do svega ovoga možda ne bi došlo, da se Sala nije toliko vezao za Nant, da je je po svaku cenu želeo da se posle potpisa za Kardif oprosti od svojih saigrača i prijatelja u  klubu, ali mu je njegov novi klub obezbedio komercijalni let i redovnu liniju, gde bi izgubio čitav dan u putu i presedanjima.

Tada se u priču uključio menadžer Mekej, koji mu je u hotelu poručio da ima obezbeđen privatni avion za let do Nanta i nazad.

Sala ga je samo pitao: Koliko treba da platim za ovo? Na to je dobio odgovor: "Ništa, ukoliko mi pomogneš postizanjem golova".

Salin odgovor, nažalost, nećemo biti u prilici da vidimo...

VIDEO - Snimak sa dna mora: U avionu kojim je leteo Sala pronađeno jedno telo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    5. februar 2019 | 15:53

    Menadzeri I advokati su lesinari I zlo!!!!!!!

  • Aca

    5. februar 2019 | 15:35

    Sumnjivo je ovde mnogo nesto treba se ovo dobro ispitati!Toliko vredan a tako losim avionom da putuje pa on je sam mogao da kupi neki manji novi avion !?

  • Kako 1 telo?

    5. februar 2019 | 14:48

    A pilot se spasao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA