≫ 

Čeferin odbrusio Infantinu: Dok sam ja u UEFA, neće biti Super lige, klubovi koji odu iz Lige šampiona gube sve!

Ostaje im samo istorija, kaže Čeferin

  • 2

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ne misli da je formiranje globalne Lige nacija, kao i Svetskog prvenstva za klubove u drugačijem formatu bilo dobra stvar za fudbal. On i Andrea Anjeli, šef Evropske asocijacije klubova, potpisali su memorandum o razumevanju UEFA i ECA i zajedno se usprotivili predlogu predsednika FIFA Đanija Infantina.

- Poštovanje takođe znači i pričanje prijateljima i porodici, kolegama i partnerima kad ne mislimo kao oni i smatramo da uz dužno poštovanje oni greše.

Često oni "da šefe" ljudi oteraju lidere do pada. I obrnuto, često oni koji se ne slažu na jedan odmeren, razuman i konstruktivan način pomažu zapravo i čine liderima uslugu da bi išli napred i sprečili ih da prave greške - rekao je Čeferin.

Predsednik UEFA je potom precizirao na šta tačno misli.

- Rekavši upravi FIFA da globalna Liga nacija i Svetsko prvenstvo za klubove nije dobra ideja, pokazujemo poštovanje i prema njima i prema fudbalu, igri koju volimo i koju moramo da štitimo. Nadamo se da će nas FIFA saslušati, evropski fudbal zaslužuje poštovanje - kaže Slovenac i nastavlja.

- Dok god Andrea Anjeli i ja budemo na čelu ove dve organizacije, neće biti Superlige. To je činjenica. Kada bi se klubovi odvojili od Lige šampiona, izgubili bi svoj status kao veliki klubovi u srcima ljudi. Jedina velika stvar bi u njihovom slučaju bila prošlost - naglasio je Čeferin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    7. februar 2019 | 23:20

    Bravo za Ceferina!

  • lune

    4. mart 2019 | 14:58

    bravo za majstore ako to dozvolite nikad nece niko igrati u evropi iz malih zemalja sav novac ide velikim u ruke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA