Prva fotografija izvučenog tela iz aviona u kom je bio Sala: Forenzičari preuzeli slučaj! (FOTO)

U narednih nekoliko sati trebalo bi da bude potvrđen identitet osobe koja je bila u avionu

  • 7

Razrešava se misterija oko nestanka aviona u kome je leteo Emilijano Sala i u narednih nekoliko sati trebalo bi da bude poznat identitet osobe koja je pronađena u olupini aviona koji je pao u Englesko kanal.

Poznato je da je u avionu bio argentinski fudbaler Emilijano Sala, koji je leteo iz Nanta za Kardif, u novi klub, koji ga je platio rekordnih 17 miliona evra neposredno pre tragedije. Sa njim je u letelici bio i 60-godišnji pilot Dejv Ibotson.

Brod sa koga je izvučeno telo; Foto: AP/Tanjug

Telo koje je pronađeno u avionu izvučeno je na obalu posle uspešne misije koju vodi privatna kompanija, koja je preuzela misiju potrage za avionom, nakon što je odustala policija Gunersija, tri dana nakon nestanka aviona.

Telo je u toku dana izvučeno iz letelice i preneto je forenzičarima, koji treba da utvrde da li je u pitanju Emilijano Sala ili Dejv Ibotson.

Foreznzičari preuzeli telo koje je izvučeno sa dna mora; Foto: AP/Tanjug

Avion je bio na dnu Engleskog kanala, na dubini od 67 metara, 33 kilometra od ostrvceta Gunersi u Lamanšu. Očekuje se da u naredih nekoliko sati bude objavljen i identitet osobe koja je bila u letelici.

Podsetimo, na obali ostrva pronađeni su delovi aviona i to vazdušni jastuk i deo sedišta za katapult, pa je moguće da je jedna osoba pokušala da se spase katapultom i da zbog toga njenog tela nema u avionu.

Delovi sedišta i vazdušni jastuk aviona koji su pronađeni na plaži na ostrvu; Foto: Tanjug/AP/Josette Bernard

VIDEO: Ovako je pronađen avion na dnu mora kojim je putovao Emilijano Sala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. februar 2019 | 18:35

    Ovo je sto posto salino telo, pilot je katapultirao sediste, po njega dosao camac i dovidjenja... izgleda mi kao da je namesteno ubistvo

  • ugljesa

    7. februar 2019 | 21:00

    ako ne moze da se katapultira odakle sediste na tom mestu ?

  • riki

    7. februar 2019 | 18:56

    Jos samo Molder i Skali da si napisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA