≫ 

Odlaže se 159. večiti derbi! Iz Superlige su nam potvrdili zahtev za pomeranje kola zbog Zvezde i Partizana

Derbi se ne igra sredom, saglasni su svi

  • 32

Pokrenuta je inicijativa da se treća runda prolećnog dela prvenstva u Superligi (24. kolo, 27. februar) pomeri za tri dana zbog utakmice Zvezde i Partizana. Zajednici superligaša je upućen predlog da se derbi ne igra sredom jer je reč o najvećem događaju u srpskom fudbalu, te da se više publike očekuje tokom vikenda.

Apel je stigao sa više strana i o tome su se saglasili i najveći domaći klubovi i nosioci prava prenosa iz Arene sport. Za Telegraf je informaciju potvrdio i direktor Superlige Vladimir Bulatović.

- Tačno je da nema smisla da se derbi igra sredom jer praktično niko iz unutrašnjosti ne bi mogao da dođe na najveću utakmicu, a i radni je dan. Iako smo ograničeni i UEFA terminima koji su zaštićeni i pripremama reprezentacije, ostavili smo prostor da pomerimo kolo i tako izađemo u susret Areni sa kojom imamo dobru saradnju. Međutim, odluku treba da donese Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije - rekao nam je direktor Superlige i Prve lige Srbije.

"Večiti derbi" je prvobitno zakazan za 27. februar na stadionu "Rajko Mitić" i ideja je da se odigra u subotu drugog marta, a da se onda naredno kolo nastavi od srede koja sledi (šesti mart). Kako je Telegraf nezvanično saztnao, očekuje se da do ponedeljka ili utorka bude poznato hoće li pomeranja zbog derbija biti.

Trenutni raspored 24. kola izgleda ovako:

sreda, 27.02.2019

Dinamo - Napredak

Spartak - Čukarički

Voždovac - Vojvodina

Radnički Niš - Radnik

Crvena zvezda - Partizan

Proleter - Mladost

OFK Bačka - Zemun

Mačva - Rad

Naredno, 25. kolo isprva je zakazano za vikend trećeg marta i u njemu Zvezda gostuje Mladosti, a Partizan dočekuje Radnički iz Ništa.

nedelja, 3.3.2019 (očekuje se pomeranje za narednu sredu)

Mačva - Dinamo

Rad - OFK Bačka

Zemun - Proleter

Mladost - Crvena zvezda

Partizan - Radnički

Radnik - Voždovac

Vojvodina - Spartak

Čukarički - Napredak

Da podsetimo, prolećni deo Superlige počinje 16. februara 22. kolom i tada Zvezda kod kuće igra protiv Vojvodine, a Partizan ide "na noge" Bačkoj.

VIDEO - Borjan slavi sa Delijama posle gola Zvezde

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA