≫ 

Zvezdin savršen kraj priprema: Pao je i Maribor posle magije Marina (VIDEO)

Crveno-beli se vraćaju u Beograd u sjajnom raspoloženju

  • 31

Fudbaleri Crvene zvezde položili su sa najvišom ocenom i poslednji ispit na pripremama u Antaliji: crveno-beli su pobedili i u petom test meču, i to lidera slovenačkog prvenstva Maribor rezultatom 1:0 (o:o).

Strelac jedinog gola u odličnoj utakmici bio je Marko Marin u 79. minutu nakon solo akcije i lucidnog udarca u dalji ugao Handanovičevog gola. Koliko je to bio savršen šut, pre svega iznenađujući za "ljubičaste", govori i reakcija Handanoviča, odnosno potpuno odsustvo iste na udarac Zvezdinog  igrača.

Bila je ovo ujedno i generalna proba Zvezde pred nastavak sezone u Superligi i prvi prolećni okršaj protiv Vojvodine narednog vikenda.

Do sada, crveno-beli su zabeležili maksimalan učinak od pet pobeda u Antaliji, uz jedan trijumf na Kipru.

Ovaj put, Milojević je odlučio da startuje Babić umesto Milunovića, po bokovima su delovali Vukanović i Jirka, pa je Ben od standardnih igrača van konkurisanja za sastav. Od igrača koji su razmatrani ka džokeri, tu je konačno bio novajlija Vulić, zatim Popović, Pavkov, Nikolić, Čaušić, Simić, Joveljić, Jevtović, Hajdin, Stanojev.

Foto: Fk Crvena zvezda

PRVO POLUVREME: Maribor opasniji na startu, Zvezda uzvratila udarcima sa distance

U uvodnih nekoliko minuta je Zvezda preskakala igru i išlo se na duge lopte, dok su Slovenci više dominirali u posedu, ali prilično jalovo, nedovoljno opasno da se ugrozi Borjan.

Omaleni Hotić je po desnom krilu posebno bio agilan u nameri da napadne gol, ali je Rodić lako izlazio na kraj sa njim. Od Marina je viđena jedna driblerska bravura kroz trojicu čuvara, samo to nije materijalizovano u nastavku akcije, a propala je i jedna lopta za Vukanovića iza leđa odbrane.

Nedugo zatim, Aleks Pihler je sa 20-ak metara atraktivno šutira, ali je lopta tik pored okvira prošla.

U 12. minutu, Marin je previše komplikovao u driblinzima ispred 16-erca, potom je Jirka presekao pas i sam došao na 20 metara od gola, odakle je tukao pod prečku. Dobro je zagrejao rukavice Handanoviću i iznudio korner, potom je i Jovičićev projektil skinut kada je išao pod okvir gola.

Usledilo je umrtvljeno nadigravanje na sredini do 26. minuta, s time da je lopta uglavnom bila u nogama Maribora, pre svih Hotića i Klinara koji su pokušavali da kreiraju napad po desnom boku. U međuvremenu, pozicije su zamenili Jrika i Vukanović, pa se Slovak našao na levom, a bivši igrač Napretka na desnom krilu.

Do kraja poluvremena, traljave šuteve su samo sa distance upisali Marin, Boaći i Jirka, pa se na pauzu otišlo sa 0:0.

DRUGO POLUVREME: Prečka Slovenaca, pa mat od Marina

Tokom pauze, Vladan Milojević napravio je samo jednu izmenu, pa je Simić zauzeo Vukanovićevo mesto, ali na levom boku. To je donelo i prvu ozbiljniju priliku, po levoj strani je Simić protutnjao uz dupli pas sa Marinom, odlično je uposlio Jirku u srcu napada, a lopta je ipak otišla preko prečke posle udarca Slovaka.

U novoj prilici, vrhunski se iz drugog plana ubacio Stojković i centrirao nisko, ali su ofanzivci crveno-belih kasnili u realizaciji.

Foto: Fk Crvena zvezda

U 59. minutu, zabeležena je i najbolja šansa slovenačkog tima, Pihler je sa nekih 10-ak metara tukao, lopta je očešala prečku i otišla van okvira.

Kako je vreme odmicalo, počele su da se ređaju i izmene, pa su Babić i Boaći ustupili mesto Gajiću i Pavkovu. Došlo je i do pomeranja u odbrani, Stojković je preuzeo ulogu štopera i mesto ustupio Gajiću, kome nije dugo trebalo da se pokaže u ofanzivi sa centaršutevima.

Zahović je bio najopasniji iz slovenačkog tabora u nekoliko navrata, u Zvezdi se niz izmena nastavio ulaskom Hajdina umesto Rodića. Tek u 79. minutu, konačno je Marko Marin dobio prostor za šut. Nije odoleo, sa 20-ak metara je spoljnom desnom sa desne strane poslao loptu u sam donji ugao.

Bio je to trenutak odluke, još jedna potvrda klase bivšeg nemačkog reprezentativca, koji će, ako ode kao što se spekuliše, i te kako ofanzivno istanjiti ofanzivu Milojevićevog tima.

Crvena zvezda - Maribor 1:0

(Marin 79)

Crvena zvezda: Borjan, Babić (od 65. Gajić), Savić, Rodić (od 74. Hajdin), Stojković, Jovičić (od 59. Čaušić), Jovančić, Marin, Vukanović (od 45.  Simić), Jirka, Boaći (od 65. Pavkov).

Maribor: Handanović, Klinar, Šuler, Ivković, Vrhovec, Pihler, Kretu, Hotić, Zahović, Mešanović, Viler.

VIDEO - Milan Kosanović: Kako sam pre Salcburga znao da ćemo igrati Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda ❤❤❤

    8. februar 2019 | 16:55

    Derbi nije više između Zvezde i Partizana bio je nekada. Sada je derbi Zvezda Radnički Niš

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. februar 2019 | 14:46

    Верујем, кад гробари виде имена наших играча, да се смрзну од страха и шта им следи на Мари. Мада, њима смрзавање већ дуже време као добар дан, навикнути на -15 и више...

  • Acika

    8. februar 2019 | 16:56

    partizanu vise ni sudije a ni tole ne mogu pomoci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA