Evo koga je Zvezda pobedila: Postavili su rekord u zaradi, obožavaju ih desetine miliona ljudi i pali su na Marakani

Liverpul je prošle godine zaradio čistih 106 miliona funti neto i postavio novi rekord

  • 7

U svojim godišnjim rezultatima Redsi su naveli da je pre poreza zarada bila 125 miliona, a skočili su u odnosu na pretprošlu godinu jer su 2018. stigli do finala Lige šampiona i ukupno zaradili 72 miliona funti, a bilo je i nekih skupih transfera (Kutinjo u Barselonu 142 miliona funti).

Ova zarada je svetski rekord, a bila bi verovatno i veća da na igrače nije potrošeno 190 miliona engleskih novčanica. S obzirom na to da je tim Jirgena Klopa još uvek prvoplasiran u Premijer ligi tokom većeg dela sezone, dobro i sada zarađuje od prodaje karata, prava i reklama.

Ukupan obrt je sa 90 miliona skočio na vrtoglavih 455 miliona. Povrh svega toga, Liverpulu je globalna popularnost na društvenim mrežama porasla za 14 posto pa sada na različitim platformama imaju čak šezdeset miliona pratilaca sa svih strana planete, po čemu je treći od klubova iz svih sportova.

- Ovaj skok nam je omogućio da investiramo u tim i operativnu infrastrukturu. Finansijski rezultati variraju u zavisnosti od vrednosti igrača, ali je jasno da su skorašnji dobri i da idemo ka ojačavanju kluba i njegovih finansija kako bi se obrt dalje ulagao u igrače i uslove za igru - rekao je prvi operativac Redsa Endi Hjuz, a prenosi BBC.

Kada se uzme u obzir sa koliko novca raspolažu srpski klubovi, te da su uglavnom u dugovima, zaista deluje neverovatno da je bilo koji klub iz Srbije uspeo da parira ovakvim brojkama.

Da podsetimo, Crvena zvezda je novembra prošle godine pobedila Liverpul na svom terenu sa 2:0 golovima Milana Pavkova.

VIDEO - Klop u neverici gledao Delije kad je zagrmela cela Marakana "F**k you, Liverpul"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    9. februar 2019 | 00:17

    Ma lako je sa liverpulom tesko je sa jakom i mocnom Surdulicom😁😁😁

  • car

    8. februar 2019 | 23:00

    xaxaxaxaxaxaxaxaxa jaooo majko mila,xvalite me usta moja

  • Grobar

    9. februar 2019 | 08:55

    Ako ne pričate da ste pobedili Liverpul bar jedno 15godina, evo gde sam hahaha....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA