≫ 

Zbog "kineskog Maradone" utakmice Espanjola gledanije i od Barselone! (VIDEO)

Debi kineske senzacije pratilo 40 miliona njegovih sunarodnika u domovini

  • 0

Napadač Espanjola, Kinez Vu Lei, pokazuje se kao "pun pogodak" za španski klub, pravi bum u marketinškom pogledu, jer je debi bivšeg igrača Šangaja pratilo uživo u tv prenosu - 40 miliona njegovih sunarodnika u domovini.

To je bez dileme istorijski maksimum broja gledalaca jednog meča Espanjola, čije utakmice, u proseku, prati "mizernih" 177.000 ljudi putem televizije ili strima.

Vu Lei, koga u domovini neki zovu "kineski Maradona", u januaru je za samo dva miliona evra stigao iz redova šampiona Šangaja, njegov dolazak nije izazvao pompu koja često prati velike transfere, barem to nije bio slučaj u Španiji i Evropi, ali je i te kako odjeknuo u Kini, pa se sa pažnjom prati svaki korak fudbalera koji je na 344 utakmice za klub postigao 169 golova.

Prvi strelac kineske Superlige sa 27 golova, debitovao je za Espanjol u prethodnom kolu protiv Viljareala (2:2) na gostovanju, kada je odigrao poslednjih 12 minuta.

Inače, predsednik kompanije koja je većinski vlasnik Espanjola Čen Janšeng je Kinez, otud, između ostalog, i ideja da se realizuje transfer jednog od najboljih i najpopularnijih igrača iz najmnogoljudnije zemlje sveta, reprezentativca.

Koliko je to bio dobar potez govori i podatak da su Katalonci za samo 48 sati od transfera prodali 2.000 dresova sa imenom Vu Leija.

Zbog kineske zvezde Espanjol će, konačno, po gledanosti moći koliko-toliko da parira najvećem rivalu, neprikosnovenoj Barseloni i ogromnom auditorijumu koji okuplja daleko slavniji katalonski klub.

Otkako je Solskjer seo na klupo pre osam kola Junajted je ispustio samo dva boda, pa je i sada veliki favorit sa kvotom 1,65. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Fulam – Mančester junajted.

Real ima samo jednu pobedu iz poslednjih devet gostovanja kod gradskog rivala. Obično to nisu previše efikasni dueli, a tip 0-2 gola sada se plaća kvotom 1,76. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Atletiko – Real

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA