Liverpul pobegao Sitiju, Arsenal prima i od fenjeraša

Liverpul dominantan, Arsenalova odbrana bušna

  • 0

Izabranici Jirgena Klopa pobedili su Bornmut sa 3:0 i bar na dan pobegli Mančester sitiju na tri boda prednosti. U utakmici 26. kola Premijer lige nisu ostavili mnogo prostora za nadu klubu koji je pozitivno iznenadio igrama samo na početku sezone.

Redsi dolaze do prednosti u 24. minutu golom Sadija Manea. Milner je centrirao iz kornera, Bornmut se odbranio, lopta je još jednom stigla do Milnera i sledeći centaršut je bio nepogrešiv. Igrači gostujućeg tima su tražili ofsajd, sudije ga nisu pokazale i Mane je dao gol za 1:0. Ako je kod prvog gola bilo dileme da li je ofsajd ili ne, drugi je bio čista majstorija.

Vajnaldum duplira prednost u 34. minutu posle duge lopte Robertsona tako što jednim dodirom prihvata loptu, a drugim lobuje Boruca. Treći gol je bio mat u tri poteza, Keita je kroz sredinu pustio pas za Firmina, ovaj je petom ostavio loptu za Salaha, a Egipćanin je samo plasirao loptu u mrežu i postavio konačan rezultat.

Liverpul sada ima 65 bodova i prvi je na tabeli Premijer lige ispred Sitija koji ima tri boda manje, ali ga tek očekuje meč sa Čelsijem u nedelju.

Arsenal je uspeo da pobedi u svojoj utakmici 26. runde, ali je i poslednjeplasirani Hadersfild uspeo da dođe do gola protiv, inače bušne odbrane tima Unaja Emerija. Tobdžije su u gostima slavile 2:1. Poveli su u 16. minutu kada je Kolašinac dobro pronašao Ivobija na drugoj stativi, a ovaj naciljao iz voleja, da bi Lakazet iz peterca dao drugi gol za Arsenal u 44. minutu.

Hadersfild do utešnog pogotka stiže u trećem minutu nadoknade autogolom Kolašinca koji je trapavo reagovao u svom šesnaestercu. Arsenal ima 50 bodova i nalazi se na šestom mestu, dok je Hadersfild 20. u Premijer ligi sa samo 11 bodova.

Premijer liga, 26. kolo:

Hadersfild - Arsenal 1:2

 Kolašinac ag 90+3 -- Ivobi 16, Lakazet 44

Liverpul - Bornmut 3:0

Mane 24, Vajnaldum 34, Salah 48

Fulam - Mančester junajted 0:3

Pogba 14, 65, Marsijal 23

Kristal Palas - Vest Hem 1:1

Zaha 76 -- Noubl 27

Sautempton - Kardif 1:2

Stivens 90+1 -- Bamba 69, Zohore 90+3

Votford - Everton 1:0

Grej 65

18.30 Brajton - Barnli

nedelja:

14.30 Totenhem - Lester

17.00 Mančester siti - Čelsi

ponedeljak:

21.00 Vulverhempton - Njukasl

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Filip Stuparević: Odbio sam Zvezdu i Partizan, hoću u Premijer ligu

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA