Ovako je Terzić objasnio zašto je Zvezda prodala Jovića za "daj šta daš", a Real je za njega sada platio 60 miliona evra (VIDEO)

Bio je to jedan od najtežih trenutaka u istoriji crveno-belih

  • 50

Luka Jović je centralna tema evropskih medija, pošto je u petak veče objavljeno da je Real za njega platio 60 miliona Ajntrahtu iz Frankfurta!

Srpski napadač je potpisao ugovor sa ''kraljevskim klubom'', a na ime transfera Crvenoj zvezdi će kroz trening kompenzaciju leći 1.5 miliona evra.

Još u juniorskim danima u Zvezdi je važio za velikog talenta, a na Marakani su znali da imaju u svojim redovima "zlatnu koku", koja može da im donese milione od transfera. Jović je kao klinac gurnut u vatru u Zvezdi, debitovao je sa 16 godina, 9 meseci i 25 dana i time postao najmlađi debitant u istoriji kluba u to vreme, oborivši rekord Dejana Stankovića.

Luka Jović sa 16 godina, pored njega je Mihailo Ristić; Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezdan Terzić je bio taj koji je prvi prepoznao da se radi o napadaču koji ima potencijal da bude svetska klasa. Mnogi su se podsmevali njegovom nadimku koji je dao Joviću - "srpski Falkao", a takođe mu je dao i broj 9 na dresu, iako je u to vreme bio zauzet.

Ali, Zvezda nije imala vremena da čeka da Jović postane "ubica" kakav je danas u Frankfurtu. Zato je morala da prihvati prvu ponudu koja je došla za njega, a ona je došla u poslednji čas, u momentu kada je UEFA Zvezdi pretila oduzimanjem bodova i izbacivanjem u niži rang takmičenja, zbog neplaćenih dugovanja prema bivšem igraču - Gžegožu Bronovickom.

To je u ekskluzivnoj životnoj ispovesti generalni direktor Zvezdan Terzić otkrio za Telegraf.

Foto: Marko Jovanović

- Ja sam u martu 2017. založio svoj stan i stan svojih roditelja da dobijemo licencu. Stavio sam hipoteku da bi dobili kredit za licencu.

- Mi da nismo prodali procente za Luku Jovića, Zvezda bi tada bila izbačena. Sa ove vremenske distance to deluje drugačije, ali… Sećam se, 15. novembar je bio rok da se plati 800.000 evra. Rok koji smo dobili od FIFA, rok da se plati Bronovicki, glasio je da se Zvezdi oduzima šest bodova ako ne plati i daje se novi rok od 30 dana da se ponovo uplati. Ako se ni tada ne plati, Zvezda ide u niži rang takmičenja.

Zvezdan Terzić u svom domu tokom intervjua za Telegraf; Foto: Marko Jovanović

- Mi smo 11. novembra, dakle, četiri dana pre roka, prodali procente za Luku Jovića da Zvezdi ne oduzmu šest bodova i da je ne izbace u niži rang. Svaki dan smo "hendlovali" neke aveti iz prošlosti. Svaki dan neki sudski sporovi. Ne možeš da dovedeš nikoga, jer ti nijedan igrač ne veruje. Ne veruju ti klubovi i neće da sarađuju - opisao je Terzić, što možete videti u snimku na početku teksta.

Tako je Luka Jović bio Zvezdin spas, iako klub nije mogao da čeka još nekoliko godina, da on potpuno sazre kao igrač i da ga proda u višemilionskom iznosu.

Ali, eto, crveno-beli su uspeli malo da se ''oslade'' prilikom Jovićevog odlaska u Madrid.

>>> Kakvi dani za Ajntraht! Usred dvoboja s Čelsijem za finale Lige Evrope tim iz Frankfurta danas od 18.00 gostuje Leverkuzenu u direktnoj borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Kvota na Ajntraht je čak 4,30, dok je kec 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Leverkuzen - Ajntraht.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    12. februar 2019 | 18:03

    Realno on nikada ne bi mogao da ode iz naše lige za te pare!!! Zato ne treba podtavljati ovako glupa pitanja sada !!! Bilo- proslo .... džabe sad možemo da pričamo!

  • Baki

    5. maj 2019 | 13:01

    Razumem da je bila frka ali je Zvezda od tog transfera dobila 600.000€. Xar nije bilo nijednog drugog igraca koji je mogao da se proda za te pare nego je morala bas zlatna koka? Ili je ipak istina da ga je oterao grof od Mojkovca kako kaze Lukin tata?

  • Boki

    12. februar 2019 | 20:37

    Eto njega hoce Real i Barselona a Krstajic hoce vedetu Fulama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA