≫ 

Srbin igrač sa najviše pređenih kilometara u Premijer ligi! Još jedan razlog zašto Krstajić mora da vrati Luku (FOTO)

U paklenoj konkurenciji "dugoprugaša", kapiten Kristal Palasa drži primat

  • 14

Luka Milivojević je najbolji "motor" Kristal Palasa, ali i čitave Premijer lige.

Pedantni merači kilometraže zavirili su u "Lukino brojilo", koje kaže da je Srbin na 25 dosadašnjih mečeva (nije uračunato i 26) u prvenstvu pretrčao 297.72 kilometara - što je više čak i od neumorne radilice Čelsija Ngoloa Kantea.

Po tom parametru Luka je trenutno lider prvenstva, a u još nekoliko kategorija zauzima vodeće pozicije.

Tako je, na primer, treći u ligi po broju napravljenih faulova (42), isto mesto zauzima i po broju žutih kartona (8), dok su po broju skrivljenih prekršaja ispred njega samo saigrač Makartur (44) i Brajtonov napadač Glen Mari (59).

I u kategoriji dobijenih duela Milivojević se kotira visoko - 11. je u Premijer ligi, na istom mestu na kom je i u kategoriji tačnih "dugih" lopti (61).

Na odličnom je 13. mestu po broju prekinutih protivnikih napada, 17. po broju dodira sa loptom, dok je po ukupnom broju odigranih pasova na 18. mestu.

Inače, Luka je jedan od retkih igrača koji je od početka sezone odigrao sve utakmice od početka do kraja!

Ostaje da se vidi da li ćemo Luku u skorije vreme ponovo videti u nacionalnom dresu, gde ga nema od Mundijala zbog svađe sa selektorom Krstajićem. Neki razgovori na tu temu se najavljuju, postoji mali pomak, ali će tek susret selektora i sjajnog veznog igrača "oči u oči" rešiti sve dileme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jan Balažic

    12. februar 2019 | 19:46

    Ne mora on ništa Lzka neće da igra dok je gdin Krstajić selektor ne znam sta tu nije jasno!Dečko ima obraz reč i karakter !

  • joakim1

    12. februar 2019 | 19:40

    A ne valja za tako zvanog selektora .Krije se iza nekakvih rezultata sa osrednjim reprezentacijama.Idi dok sve ne us......s

  • Baster

    12. februar 2019 | 19:35

    Krstajić.. strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA