Kardif neće platiti Nantu naknadu od 17 miliona evra nakon smrti Emilijana Sale sve dok ne dobije odgovore na ova pitanja

Kardif želi da zna šta se tačno dogodilo i da li neko stoji iza ove mistične tragedije

  • 3

Kardif je pisao francuskom klubu kako bi došli do čiste situacije transfera Emilijana Sale i traže sveobuhvatne odgovore na ova pitanja.

Argentinski fudbaler Emilijano  poginuo je u padu aviona 21. januara, koji je leteo iznad Lamanša i pao u more. Salina sahrana održana je u subotu u njegovom rodnom gradu Progresu u Argentini. Pilot David Ibotson još uvek nije pronađen.

Kardif je stopirao uplate jer želi da zna šta se tačno dogodilo. Oni takođe brinu da su druge strane možda imale finansijski interes od transfera napadača.

Takođe, pozivaju Fifu i FA da pokrenu vlastitu istragu zbog okolnosti u kojima je tragično poginuo Emilijano Sala.

Povorka bola u Argentini: Sala sahranjen u rodnom gradu, majka se i dalje ne miri sa sudbinom (FOTO) (VIDEO)

 Kardif je voljan da plati Nantu naknadu, ali nakon što dobije odgovore na ova pitanja:

1. Da li je Sala bio igrač Nanta kad je stupio na fatalni let?

2. Ko je organizovao let i zašto ga je ta osoba stavila u avion sa jednim motorom, i još da leti noću u teškim uslovima bez odgovarajućeg aparata za hitne slučajeve?

3. Ko je odlučio da se Sala smesti u avion?

4. Zašto vlasnik aviona neće da istupi?

5.  Da li je avion imao dozvolu da preuzme komercijalne putnike?

6. Da li pilot David Ibotson poseduje dozvolu za prevoz putnika?

7. Da li je Sala bio u vlasništvu trećeg lica?

8. Da li Salin prethodni klub Bordo ima 50% naknade za transfer kao deo klauzule o prodaji po dogovoru kada se preselio u Nantes 2015. godine?

9. Šta je menadžer transfera Mekej izostavio?

10. Da li je Mekejeva proviziha, ili deo od naknade za transfer, trebalo da budu podeljene između drugih lica uključenih u podelu i, ako da, kome?

Menadžer Mekej je Sali u hotelu poručio da ima obezbeđen privatni avion za let do Nanta i nazad.

Sala ga je samo pitao: Koliko treba da platim za ovo? Na to je dobio odgovor: "Ništa, ukoliko mi pomogneš postizanjem golova".

Čak je, prema navodina prijatelja odbijao da se ukrca na kobni let do poslednjeg trenutka. Na kraju je pristao i završio u "plavoj grobnici", umesto među "plavim pticama" u Kardifu.

Ostaje zagonetno zašto Mekej nije potrošio oko 5.000 funti da unajmi privatni avion kojim bi leteo.

Foto: Instagram.com

Kardif je zapanjen Mekejevim otkrićima u francuskim novinama L'Ekuipe, on je priznao je da je veštački napumpao Salinu naknadu za transfer tako što je izmislio interesovanje medija iz Vest Hama i Evertona.

"Plave ptice" su razmenile informacije sa tim klubovima radi pojašnjenja i oba kluba tvrde da nisu bili zainteresovani da potpišu ugovor sa Salom.

Jedno od pitanja koje je pokrenuto odmah posle nestanka, jeste i šta će se desiti sa transferom, koji je rekordan u istoriji Kardifa.

U javnosti se pojavila informacija da je Bordo, bivši klub Sale, zahtevao uplatu od 8,5 miliona evra, jer im pripada 50% transfera, ali su Žirondinci to demantovali u zvaničnom saopštenju.

Kobna je sudbina u celoj priči i do svega ovoga možda ne bi došlo, da se Sala nije toliko vezao za Nant, da je je po svaku cenu želeo da se posle potpisa za Kardif oprosti od svojih saigrača i prijatelja u  klubu, ali mu je njegov novi klub obezbedio komercijalni let i redovnu liniju, gde bi izgubio čitav dan u putu i presedanjima.

VIDEO: Emilijano Sala sahranjen u rodnom gradu u Argentini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesto

    19. februar 2019 | 23:01

    Ne stima tu puno toga imaju i pravo da traže odgovore,ali nažalost nema covjeka mladog

  • R R

    19. februar 2019 | 23:11

    Pa lepo nisu oni dzaba njega poslali tako kako su da se pozdravi, menjali pilota i slicno, sada stvari polako dolaze na svoje mesto i potvrdjuju o misterioznoj smrti nestalog fudbalera. Gde je pilot dali su bar nasli padobran kojim je napustio avion nad morem ostavivsi u njemu nesrecnog fudbalera ?

  • Najgori narod su englezi

    19. februar 2019 | 23:15

    Treba Nant da istraje da im naplati 17 miliona, a oni nek se i dalje pitaju i traze odgovore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA