≫ 

Vlasnici Mančester Sitija kupili sedmi klub, ovaj put u Kini

"City football group" je za danas bogatija za kineski klub – Šičuan Đinui

  • 0

Poznato je da pored Mančester Sitija, bogate gazde u svom vlasništu imaju još nekoliko klubova širom sveta, tačnije šest. Od danas taj broj je veći za još jednu ekipu i to tamo gde im još jedino preostalo da ulažu.

Siti fudbal grupacija, UBTEH i Čajna sports kapital objavili su u sredu da su zajedno postali novi vlasnici Fudbalskog kluba Sečuan Džuniju koji se takmiči u Drugoj ligi Kine.

Čajna sports kapital je fond osnovan 2017. koji je fokusiran na investicije u sportu i čiji je fokus na komercijalizaciji i uvođenju inovacija globalne sportske industrije u kineski sport. UBTEH je jedna od vodećih svetskih kompanije na polju humnoidne robotike i komercijalni je partner Mančester sitija od 2016. godine.

Jedan od vlasnika Sitija Šeik Mansour (prvi s leva) izgleda zadovoljan igrom tima protiv Liverpula Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Šičuan je klub iz kineske treće lige, nalazi se u regiji Šičuan na jugo-zapadu Kine i igraju na stadionu kapaciteta 27.000 mesta.

Pre ovog kluba, vlasnici Mančester Sitija u svom vlasništvu imali su, pored engleskog kluba još i: Njujork Siti, Melburn Siti, Jokohamu F Marinos, Klub Atletiko Torke iz Urugvaja i Đironu.

Odbio Mančester Siti da bi potpisao ugovor sa Zvezdom: Crveno-beli jači za reprezentativca Srbije!

Mnogo verujemo u budućnost fudbala u Kini, izjavio je generalni šef Fran Sorijano.

Šičuan će sigurno u narednom periodu beležiti uspon kroz rangove kineskog fudbala, tako da ćemo ga uskoro gledati u njihovoj Superligi, a ko zna, možda i obore neki transfer rekord.

VIDEO: Gospođo, svaka čast! U papučama i suknji bolja je sa loptom od mnogih fudbalera

Ronaldo opet na Atletiko! Vrlo zanimljiv meč čeka nas u Madridu, stručnjaci smatraju da neće biti mnogo golova, kvota na 0-2 je 1,47, na keca 2,85, na iks 2,95, a na dvojku 2,85. Baš tesno. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Juventus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA