≫ 

Partizan pred Proleter: Dileme u odbrani, ko će na beka, ko na štopera posle povrede Markovića!

Subotnji meč je generalna proba pred Večiti derbi

  • 23

Odličnu prolećnu uvertiru Partizana u Bačkoj Palanci (3:0) pokvarila je tokom minule sedmice loša vest o povredi Svetozara Markovića, koja će, sva je prilika, izazvati određena tumbanja sastava crno-belih i pred sutrašnje 23. kolo u kome crno-beli na svom stadionu dočekuju Proleter iz Novog Sada (19.00, Arena Sport).

Odbrana je od početka sezone najstabilnija linija tima Partizana i izostanak pomenutog Markovića, koji mora na operaciju meniskusa, u velikoj meri donosi glavobolju stručnom štabu i treneru Zoranu Bati Mirkoviću.

Jer duel sa Proleterom faktički je generalna proba tima, koji će i 2. marta (18 časova) ukrstiti koplja sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom u 159. večitom derbiju, na stadionu “Rajko Mitić”.

Pored pozicije golmana koja je “zacementirana” za Vladimira Stojkovića, te leve strane defanzivnog bloka koju čine Mark Valijente i levi bek Nemanja G. Miletić, sporno je kako će struka rešiti problem na suprotnoj strani, uz desnu aut-liniju.

mark Valijente u dresu Partizana; Foto: MN Press

Logičan sled događaja je da trener Mirković izvrši “rokadu” i dosadašnjeg desnog beka Nemanju R. Miletića pomeri u centralni deo odbrane, pošto je pomenuti fudbaler po vokaciji štoper, na “privremenom radu” uz desni bok.

U tom slučaju struka bi morala da odabere novog desnog beka, a za pomenutu poziciju konkurišu Gabrijel Enake i Miroslav Vulićević, sa potpuno različitim karakteristikama.

Rumun je daleko ofanzivniji fudbaler i zbog toga trpi defanziva, pa je u mandatu Mirkovića korišćen isključivo kao desno krilo, ali u ovom slučaju je u maloj prednosti. Iskusni Vulićević, pak, mnogo više vodi računa o svom golu, pa onda brine o napadačkim akcijama, ali kako je protekle sedmice bio povređen, pitanje je koliko je kadar odgovori zadatku u ovom momentu.

VIDEO: Zoran Mirković: Bilo je dobro, ali želim još tečniju igru

U drugoj varijanti Nemanja R. Miletić ne manja poziciju, ostaje na desnom beku, a umesto povređenog Markovića mesto štopera bi zauzeo - Alekandar Šćekić. Iako zadnji vezni, Šćekiću nije strano da igra u centralnom delu odbrane, Mirković ga je, silom prilika “gurnu u vatru” na letošnjem meču protiv Bešiktaša u Istambulu i, do povrede, crnogorski fudbaler je sasvim dobro odradio posao.

Postoji i treća varijanta po kojoj bi l Nemanja R. Miletić takođe ostao na mestu desnog beka, a stručni štab bi tražio rešenje na poziciji štopera i to između Bojana Ostojića, koji mesecima nije igrao takmičarske mečeve i mladog Strahinje Pavlovića, koji još uvek čeka debi na takmičarskom meču u seniorskom fudbalu. Ali, teško da će struka odabrati tu opciju...

Što se tiče veznog reda – nema nepoznanica. Kako je ekipa odigrala veoma dobro protiv Bačke nema ni razloga za promenama, tim pre što Mirković može da računa na igrače koji su izneli meč u Bačkoj Palanci. A tim koji dobija se ne menja.

VIDEO: Nemamo lidera na terenu: Sportski direktor Partizana izneo svoje utiske o pripremama

Dakle, ispred odbrane će dejstvovati Saša Zdjelar i Nebojša Kosovića, kao tandem zadnjih vaznih. Goran Zakarić će zauzeti poziciju na desnom krilu, dok je Zoran Tošić novi “dirigent” - organizator igre iza dva napadača.

Poslednja trećina terena je u opisu posla Nemanje Nikolića, koji, pak, ima obavezu i da pomogne vezistima, jer se radi o fudbaleru koji se sjajno kreće između linija protivnika i sposoban je razigra drugog špica. Naravno, najistureniji će biti Rikardo Gomeš, čiji posao je da trese mreže protivnika i on to odlično radi.

Sve u svemu, ovako bi trebalo da izgleda tim crno-belih za meč sa Proleterom: Stojković, Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić, Zdlejar, Kosović, Zakarić, Tošić, Nikolić, Rikardo.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫

    22. februar 2019 | 19:25

    Napred Partizane . Do Pobede.⚪⚫⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚫⚪

  • Nesa CZ

    22. februar 2019 | 21:01

    Neverovatno je da ni jednim tekstom niste ispratili današnju utakmicu drugoplasirane ekipe u našem prvenstvu... Igrali su Radnički i Vojvodina... Stvarno nije fer...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. februar 2019 | 19:51

    А дилема да ли остати или иступити? И ту дилеме нема...као ни образа.."пљуну, па полижу"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA