≫ 

Prečka dva puta sačuvala Zvezdu! Bleda igra šampiona u Surdulici, crveno-beli minimalcem najavili derbi! (VIDEO)

Buran meč u Surdulici!

  • 65

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se proslavili protiv Radnika iz Surdulice, ali su potvrdili kvalitet pobedom od 1:0, uoči večitog derbija sa Partizanom sledećeg vikenda!

Vladan Milojević dobro je promešao karte za ovaj meč i potvrdio da će ipak rotirati nešto više nego što se očekivalo. Tako su startna mesta dobili Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Vukanović, Simić, Ebisilio, Pavkov, a sa druge strane je bio respektabilan tim, koji u poslednjih pet kola ne zna za poraz uz tri pobede.

Posle ranog prvenca Gajića, Surduličani su dominirali u većem delu meča i naterali šampiona da se brani, čak dva šuta ostala su na prečki, nekoliko puta je Borjan morao da potvrdi vrhunsku klasu, a i sam je ostao bez nerava u finišu, kada je odbrani pala koncentracija.

Čak je i Milojević morao Vukanovića da menja Vulićem kako bi zatvorio prilaze golu, a ceo plen je sačuvan za pobedu, sačuvan je i pobednički duh pred derbi.

Jak utisak ostavio je i loš teren, koji je u nekoliko navrata zadao dobru glavobolju i jednima i drugima. Lopta je neobično odskakala prvo pri golu Gajića, a zatim i pri šansama, naročito kada je Surdulica pogodila prečku. Tada je Borjana putanja prevarila, ali je ipak uspeo da vrhovima prstiju spreči pogodak.

TOK MEČA, RADNIK - ZVEZDA 0:1

Drugo poluvreme počelo je bez izmena, oslonili su se treneri na prvobitnee sastave, a dim navijača na kratko je ometao igru, ovaj put na polovini na koju crveno-beli napadaju.

Još jednom je džombast teren napravio problem Zvezdi, a malo je nedostajalo da bude taličan domaćinima. Lopta je odskočila posle slobodnjaka tako da prevari Borjana, ali je najbolji golman grupne faze Lige šampiona nekako uspeo da je odbije do prečke, čime je otklonio opasnost.

Ristović, koji je slobodnjak izveo, nije mogao da poveruje koliko mu je malo nedostajalo da se proslavi.

U nastavku mu je jedan šut odbranio Borjan, drugi put je lopta prohujala tik iznad prečke, imala je Zvezda dosta sreće u ovom meču do 70. minuta!

Ivanić je u međuvremenu zamenio Ebisilija, a Pavkov se nije snašao u petercu kada je mogao da Zvezdu približi pobedi, spetljao se i traljavo šutirao, na šta je uticao i teren po kome lopta odskače svuda, samo ne gde igrači žele da je preusmere.

Nije Radnik uspeo ni u 81. minutu da izjednači, Ristovićeva lopta prošla je tik pored stative, a tada je Borjan najburnije reagovao, postrojavao je defanzivnu liniju prilično glasno i energično, u želji da ih razbudi za ostatak meča.

Milojević je usput Vukanovića zamenio Vulićem, što je pojačalo centar veznog reda i jasna je bila namera Zvezde da se odbrani.

Foto: FK Crvena zvezda

PRVO POLUVREME: Rani prvenac Gajića, Radnik tresao prečku!

Utakmica je počela, ali su gledaoci na kratko ostali uskraćeni za prenos zbog nestanka struje u Surdulici, što je takođe uticalo i na uslove za igru, zbog uključivanja reflektora.

Zvezda je od starta dominirala, a Milan Gajić je dočekao prvenac, u osmom minutu je dao gol!

Lopta mu se odbila pravo u noge na 20-ak metara od gola, Vasiljević je pogledom ispratio.

Inače, uslovi za igru deluju prilično neslavno, trava je razrovana i teren je prilično loš i neravan, pa je od početka bilo jasno da se neće "umirati" u  lepoti.

Malo kasnije, Ebisilio je imao šansu kada je levicom pokušao da matira Vasiljevića, potom je usledio period dominacije domaćina.

Zlatanović je sa 20 metara pogodio prečku, imao je sreće Borjan, lopta se odbila u polje. Nakon toga je jednom intervenisao kanadski golman, prebacio je loptu iz rašlji tik preko prečke u korner.

Surdulica je pokazala da nije tek tako u gornjem domu Superlige, pa je i Zvezda malo podigla koncentraciju oko 30. minuta, rival nije bio nimalo naivan.

Igra je postala potpuno otvorena, ali se ipak sve svelo na polušanse do kraja prvog poluvremena, nisu se snašli Pavkov i Vukanović, odnosno Keremeh.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:1

(Gajić 8)

RADNIK: Vasiljević, Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović, Ristović, Kojić (od 73. Pejčić), Stanisavljević (od 80. Stojanović), Keremeh, Danoski (od 73. Damjanović), Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Vukanović (od 80. Vulić), Simić (od 90. Jirka), Ebisilio, Pavkov.

SUPERLIGA, 23. KOLO

subota:

Zemun - Mačva 0:0

Mladost - Bačka 5:0 (2:0)

(Pejović 11p, 37, Bojović 57, Pavlović 67, Ristić 90+1)

Napredak - Spartak 0:0

Radnik - Crvena zvezda 0:1

(Gajić 8)

19.00 Partizan - Proleter

nedelja:

13.00 Čukarički - Voždovac

14.00 Rad - Dinamo (V)

petak:

Vojvodina - Radnički (N) 0:1 (0:0)

(Pankov 47)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dule Savić peva četničke pesme na proslavi Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    23. februar 2019 | 17:23

    Zašto da rizikuje da se Marin, Ben ili Boaći povrede na ovom oranju od terena.

  • Yngwar

    23. februar 2019 | 16:16

    Ne postoji razlog da umara bilo kog igrača protiv bilo kog kluba, osim Partizana koji ga skoro uvek nadigra, ali sudija...

  • Nesa CZ

    23. februar 2019 | 18:59

    Taman koliko treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA