≫ 

On je najveća nada Dinama: Dao je 7 od 11 golova za Vranje, veruje da će još uz Đanija! (VIDEO)

Prvi strelac Dinama veruje da će omogućiti ekipi opstanak u najjačem rangu

  • 0
Foto: Telegraf.rs

U vranjanskom Dinamu i dalje postoje šanse za opstanak, za šta se velika zahvalnost duguje napadaču Željku Dimitrovu, strelcu sedam pogodaka.

Iako je tim zakucan za dno Superlige, startna prolećna pobeda i podela bodova na kraju ciklusa daju lepu nadu Vranjancima da će doći do opstanka u elitnom rangu, a Dimitrov je do sada održao ekipu.

Učinak od sedam pogodaka je respektabilan s obzirom na to da je cela ekipa dala ukupno 11 golova i ima 13 bodova, četiri manje od Rada kome se gostuje u nedelju od 14 časova.

Foto: Telegraf.rs

Navijači Dinama se nadaju najboljem protiv Građevinara, kojima takođe sledi borba za izlazak iz opasne zone. Dimitrov je dao jedini gol iz penala u pobedi nad Spartakom u prošlom kolu, sada se nada najboljem protiv tima sa Banjice.

Na početku razgovora za Telegraf, prvo se osvrnuo na čoveka koji je podigao Vranje na noge, Sašu Ćurčića, čiju ste ispovest već mogli da pročitate.

- Svaka čast Đaniju i hvala mu što je došao da pomogne, da unese novinu, digao je ekipu dodatno. Prošli smo cele pripreme sa šefom Antićem, bio je sa nama i Milan Đuričić, pomogao je u uigravanju ekipe i postavci tima, on je bio od presudnog značaja za prvu utakmicu, posle je došao Đani koji je uneo dodatnu energiju i elan.

- Videlo se kako se završilo, bili smo bolji u svim segmentima od Spartaka, namestilo se da dam gol. Nema potrebe da se potencira to, treba istaći celu ekipu, dosta smo šansi stvorili. Odbrana nije dozvolila nijedan šut ka našem golu. Sledi Rad, to je direktan konkurent za opstanak. Bitno je da ne izgubimo, da se ne odvajaju od nas, sve što upišemo, značiće, svaki bod - kaže Dimitrov, bez želje da se osvrće na svoj učinak, iako je iz najslabije ekipe prvenstva dogurao do mesta 10. strelca lige, ispred njega su napadači timova iz vrha, Partizana, Zvezde, Radničkog, Mladosti i Čukaričkog.

 U reprizi letošnjeg Komjuniti Šilda (Superkupa), Mančester Siti ima priliku da danas (17.30) prigrli i drugi trofej u sezoni. Kvota na Građane je 1,55, a na posrnuli Čelsi čak 5,60! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Liga kupa Čelsi - Mančester Siti.

- Tako se namestilo, ne želim da potenciram, nadam se da ću dati još golova kako bismo svi došli do opstanka.

Željko veruje da će inovacija u štabu dodatno pojačati kvalitete igrača.

- Saša je tu 10-ak dana. Od starta je doneo novinu i sve je lakše. Znam ga i privatno dugo, drago mi je jer znači svakom pojedincu njegova priča i pozitiva. Radi dosta individualno sa pojedincima i savetuje ih, videlo se da su neki već usvojili ono što im priča. Rekao je da je ovo početak, da će sve biti bolje, jedva čekam da to vidimo.

Iako je bilo mogućnosti da Dimitrov ode na zimu, u Kinu, ili možda čak u Bugarsku čiji pasoš ima, ostao je da pomogne ekipi.

- O tom potom, svakako sam do leta ovde. Ne opterećujem se puno, cilj je što bolje proći individualno i timski, posle ćemo sesti i pričati.

VIDEO - Saša Ćurčić: Englezi su počeli da se klade na Dinamo Vranje!

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA