≫ 

Sedam godina od krađe koja je promenila italijanski fudbal (VIDEO)

Muntari daje gol, ne, nema gola!

  • 10

Milan danas teško može da se suprotstavi Juventusu za koji mnogi tvrde da ima protekcije sudija i drugih organizacija na Čizmi. Pre sedam godina je sve izgledalo drugačije.

Baš 25. februara 2012. godine, Milan i Juve su se borili za titulu prvaka i Rosoneri su imali bod prednosti u trenutku kada se igrao veliki derbi na San Siru.

Milan je vodio 1:0 golom Noćerina iz 15. minuta i bio je na putu ka pobedi koja mu je bila potrebna kao hleb nasušni, da bi anulirao to što je imao utakmicu više od crno-belih iz Torina.

A onda se u 25. minutu meča desila jedna od najvećih grešaka koju u prestonici mode i dalje zovu krađom i nikako drugačije. Felipe Mekses skače posle kornera i šutira glavom sa penala, Bufon mu brani, a lopta odlazi na glavu Suli Muntariju.

On iz neposredne blizine pogađa gol, igrači Milana već kreću da slave, dok sudija Paolo Taljavento odmahuje rukom i kaže da gola nema. Njegov pomoćnik Romanjoli nije ga ispravio iako je bio u ravni sa gol linijom i svi na terenu i klupi iz tabora crveno-crnih su bili u potpunoj neverici.

Poništen je čist gol, u Juventusu su se kasnije i Bufon i ostali napravili nevešti i rekli da se sve odigralo brzo pa da se u tom trenutku nije videlo iako je lopta bila bar 30, 40 centimetara u golu.

Juventus je kasnije izjednačio rezultat golom Matrija u završnici meča, a potom osvojio prvenstvo prvi put od afere Kalčopoli kada je izbačen u Seriju B, a Inter preuzeo primat u Seriji A.

To je ujedno i poslednja sezona da je Milan kao aktuelni šampion iz 2011. godine bio relevantan kao takmičarski tim. Tek sada ga polako u život vraća Đenaro Gatuzo pa Rosoneri posle nekoliko godina imaju čemu da se nadaju kada dođe jesen i što se Evrope tiče.

Međutim, još uvek se od njih može čuti kako je poništen gol Muntarija pre sedam godina preokrenuo tok na vodenicu Juventusa koji je od 2012. osvojio svaki Skudeto do danas.

Da taj jedan gol nije bio poništen, možda Juventus sada ne bi bio toliko dominantan, možda ne bi mogao da privoli Kristijana Ronalda da ga pojača ili stigne do finala Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    25. februar 2019 | 16:19

    Tako je to sa Crno Belima

  • barca

    25. februar 2019 | 16:12

    Juventus mnogo namesta. To im prolazi u italiji posto tamo nema nekog ozbiljnog kluba ali zato u evropi redovno pucaju.

  • Xxx

    25. februar 2019 | 17:39

    Zato se Juvetu sve vraca u Evropu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA