Kao dete sam prosio, nisam imao za hleb i spavao sam na ulici: Imao je najteže moguće detinjstvo, danas je zvezda Premijer lige (VIDEO)

Defanzivac Kristal Palasa ispričao je svoju tešku životnu priču

  • 1

Zvezda Kristal Palasa, Mamadu Sako, preživeo je put od trnja do zvezda. Nekada je kao dete prosio, jer nije imao za hleb, a danas zarađuje milione i jedan je od najboljih štopera Premijer lige.

On je karijeru počeo u PSŽ-u, zatim je prešao u Liverpul 2013. godine, odakle je 2017. godine prešao u Kristal Palas.

Sako je sa ulice pobegao zahvaljujući fudbalu i želi da bude inspiracija ljudima koji žive u nemaštini, kao i da im pomaže.

- Jako dobro znam šta je glad, šta je hladnoća. Kao dete sam na ulicama prosio za hleb, nisam imao šta da jedem. Ne volim o tome da pričam. Svi mi imamo neke svoje životne priče, ali je ne želim biti nikome primer. Nikada. Želim da inspirišem ljude i želim da pomažem onima koji nemaju. Želim da to bude moja priča - ispričao je Sako.

Mamadou Sako i Didije Dešamp; Foto: AP/Tanjug

- Jednom sam neku gospođu zaustavio na ulici kao dete. Pitao sam je za nekoliko kovanica za hranu, a ona je jače stisnula torbu uz sebe u strahu da ću je opljačkati. To me je šokiralo. U tom trenutku sam samom sebi rekao da ću, kad postanem netko i nešto, ja pomoći drugima. Nekad nisam imao gde da spavam, pa bih po ulicama tražio mesto gde ću da prenoćim - prisetio se Francuz.

On je očvrsnuo od momenta kada mu je preminuo otac. Imao je samo 13 godina i od tada je preko noći postao muškarac.

- Tata je umro kad sam imao 13 godina. Od tog dana više nisam bio dječak nego muškarac. Znao sam da se moram da počnem da brinem za svoju porodicu i znao sam da ću biti fudbaler. To nije bio neki san, to je postala moja obaveza - prisetio se Sako svoje tužne priče.

Pogledajte neke od njegovih poteza zbog kojih ga smatraju jednim od najboljih štopera Premijer lige:

VIDEO: Kada te navijači ovako isprate na revanš Lige Evrope, nema teorije da na kraju ne prođeš dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    26. februar 2019 | 16:01

    Koja glupost.. ako si kao dete prosio seti se da i danas neko prosi. Posto sad imas milione. Srami se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA