≫ 

Najmalerozniji fudbaler na svetu završio karijeru: Samo je u Arsenalu doživeo 42 različite povrede

Nije mogao dalje Abu Dijabi

  • 0

Francuski fudbaler Abu Dijabi (32) objavio je da završava karijeru koja mu je upropašćena od silnih povreda sa kojima njegovo telo više nije moglo da se izbori. 

Dijabi je najsvetlije trenutke u karijeri imao kao igrač Arsenala, u londonskom klubu proveo je devet sezona (2006-2015), međutim i taj period pamtiće, pored brojnih lepih momenata, i po nesvakidašnjem broju povreda za jednog igrača.

Engleski mediji su izračunali da je Dijabi za vreme boravka među "Tobdžijama" imao čak 42 različite povrede koje su ga odvojile od terena 222 nedelje!

Poslednji angažman imao je u Marselju, gde se zadržao dve godine, pre nego što se razišao sa klubom 2017. takođe zbog nemogućnosti da se izbori sa povredama.

Svoju odluku o povlačenju obnarodovao je uživo u jednoj francuskoj emisiji.

- Privodim kraju karijeru, mislim da je ovo idealan trenutak - rekao je Dijabi.

- Poslednjih godina bilo mi je jako teško da se stalno vraćam na teren, bilo je mnogo problema sa povredama.  Teška je ovo odluka, ali o njoj sam mnogo razmišljao i prihvatio sam je. Posle Marselja, dao sam sebi rok od godinu dana da se vratim, ali bilo mi je teže nego što sam očekivao, pa sam rekao sebi - dosta je.

Dijabi je u karijeri, pored Arsenala i Marselja, igrao za Okser.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 16 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA