Ramosova podvala nije prošla kod UEFA: Pokrenut postupak protiv kapitena Reala zbog sumnje da je namerno zaradio žuti karton

Moguća suspenzija od dve utakmice

  • 0

Evropska fudbalska federacija pokrenula je postupak protiv kapitena Reala Serhija Ramosa zbog sumnje da je ovaj namerno dobio žuti karton kako bi odmarao u revanšu protiv Ajaksa, a u slučaju prolaza svog tima "očistio" se za četvrtfinale. 

Real je savladao Ajaks u Amsterdamu 2:1 i nalazi se na korak od plasmana među osam najboljih u Evropi.

Ramos je zaradio javnu opomenu pred kraj meča kada je faulirao Kaspera Dolberga, igrao se 88. minut meča, a zbog "dugog jezika" posle duela se našao "na tapetu" UEFA.

Naime, on je nakon meča u razgovoru sa novinarima rekao "da bi lagao kada bi rekao da nije namerno napravio prekršaj za žuti karton".

UEFA će 28. februara doneti presudu u ovom slučaju.

Kada je shvatio da se izlanuo, pokušao je da objasni svoju izjavu, ali nije vredelo.

- Kada sam to reako, mislio sam da sam morao da napravim faul, a ne da dobijem karton. Bio je to opasan napad, kontra u 88. minutu, meč je bio otvoren kao i plasman. Zato sam rekao da bih lagao ako bih rekao da nisam namerno napravio faul. Situacija je bila takva da sam morao brzo da donesem odluku, u fudbalu je to često od ključnog značaja.

Sa žutim kartonom zbog kojeg će propustiti revanš Ramos će potencijalno biti u prilici da igra još značajnije mečeve ako Real prođe dalje, što je posle trijumfa u Amsterdamu skoro izvesno.

Međutim, ukoliko UEFA proceni da je Ramos namerno zaradio javnu opomenu da bi preskočio revanš, kapiten Reala bi mogao da pauzira naredne dve utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA