Zamišljao je sebe kao selektora Srbije, sada je preuzeo Tursku!

Senjol Guneš, trener Bešiktaša novi je selektor nacionalnog tima svoje zemlje

  • 0

Trener Bešiktaša Senjol Guneš novi je selektor reprezentacije Turske, objavio je Fudbalski savez te zemlje.

Guneš je dogovorio četvorogodišnji ugovor sa početkom od 1. juna i zameniće Rumuna Mirčeu Lučeskua, koji je dobio otkaz početkom februara.

Na klupu reprezentacije Turske Guneš se vraća posle 15 godina, nakon što ju je vodio od 2000. do 2004. i tom periodu napravio najveći uspeh turskog fudbala osvajanjem trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Iskusni trener ostaće u Bešiktašu najmanje do kraja ove sezone, ali se bez obzira na ugovor koji počinje u junu traži rešenje kako bi vodio nacionalni tim na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel u Albaniji 22. marta.

Guneš je osvojio dve titule prvaka Turske sa Bešiktašom, a ranije je vodio Bursu, Trabzon, Seul, Sakariju, Antaliju, Istanbul i Boluspor.

Zanimljivo, Guneš je posle pobede Bešiktaša nad Partizanom proteklog leta od 3:0, rekao na pitanje novinara da sebe može da zamisli kao selektora Srbije.

VIDEO: Dribling Rikarda u stilu Ronaldinja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA