≫ 

Ovo je sastav Zvezde za 159. večiti derbi: Jedna dilema još lebdi nad Marakanom, od Marina sve zavisi

Zvezdin tim mogao se naslutiti i mnogo pre novog duela sa "večitim rivalom", pitanje je samo jedno: Jirka ili Simić?

  • 47

Zvezda dugo nije čekala okršaj sa najvećim rivalom u toliko komotnoj poziciji kao što je trenutno ova u kojoj se nalazi: 15 bodova bodovni jaz naspram trećeplasiranog Partizana, oreol nepobedivosti na svom terenu i generalno u ligi, zrelija za sezonu u Ligi šampiona...

Prvak Srbije bi pobedom nad crno-belima definitivno rešio sve dileme po pitanju osvajanja novog trofeja, mada su tu mnoge stari već blizu konačnog epiloga i u slučaju da rezultat bude nepovoljan po crveno-bele.

Neuspeh sam po sebi ne bi previše poremetio planove ekipe Vladana Milojevića, kojoj, uz sve pogodnosti koje već ima pred debi u odnosu na rivala, domaći teren pruža daleko više udobnosti i samopouzdanja i čini je barem 20-30 posto jačom nego bilo gde drugde.

Iako u vezi sa konačnim sastavom tima postoji jedna ili dve dileme, ideja sa kojom će, apropo svega gore navedenog, izaći igrači Zvezde u subotu od 18 sati, je ona u kojoj neće biti mesta za kalkulaciju. Dakle, igra na pobedu, igra sa mnogo ofanzivnih težnji, jer valja se i iskupiti navijačima za ziheraški derbi u Humskoj jesenas.

"Zvezdin Mesi" Marko Marin u akciji na prethodnom derbiju na stadionu Partizana Foto: Marko Jovanović

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih situacija, Milojević će kolegi Mirkoviću suprotstaviti ekipu čiji se sastav lako mogao naslutiti i mnogo pre derbija.

Najveća dilema koja postoji vezana je za levu krilnu poziciju za koju konkurišu Veljko Simić i Erik Jirka. Kako stvari stoje, bliži startnoj postavi je Simić koji "u nogama" ima niz velikih utakmica ove sezone, dobro se pokazao i duže vreme je "u sistemu" Milojevića, za razliku od brzonogog Slovaka koji će, skoro smo ubeđeni u to, šansu čekati sa klupe.

Ostatak tima je poznat.

Foto: Marko Jovanović

Milojević će ispuniti želju mnogih navijača u vezi, gde će pre Čaušića Partizanu servirati Jovančića, koji će igrati uz Jovičića ispred odbrane.

Defanzivna linija nastupiće u sastavu Stojković, Savić, Milunović i Gajić, s tim da će potonja dvojica prvi put osetiti "barut" najveće utakmice srpskog fudbala, što svakako ne bi trebalo da bude problem za igrače koji u nogama ima nekoliko internacionalno jakih mečeva.

Iza njih, na golu, Borjan će paziti da sve što prođe do njega sačuva.

VIDEO: Milojević pred večiti derbi

Ofanzivni deo tima je u ovom trenutku možda i najjača karika u lancu Zvezdinog tima. Konstatovali smo već, Simić ide levo, Ben sa druge strane, dok će u sredini kao plejmejker delovati najlucidniji u sastavu šampiona Marko Marin, na koga će u Partizanu morati najviše da obrate pažnju.

Napred, u samom špicu, mesto je rezervisano za Boaćija koji se polako isprofilisao kao najpouzdaniji finišer u derbijima sa tri gola u četiri meča u odmeravanjima snaga sa "večitim rivalom".

Zvezda, dakle, ima "meč loptu" koja ne može biti izazovnija - pobediti "večitog rivala" pred svojim navijačima, pobeći mu velikih 18 bodova i praktično proslaviti titulu daleko pre završetka sezone - ima li lepšeg epiloga derbija za crveno-bele?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    1. mart 2019 | 20:54

    Ne znam ko veliča ovog Marina. Dečko se ne sastavlja. Jedva stoji na nogama. Ne moze da dobaci iz kornera. Da je neki igrač igrao bi u nekom jakom klubu ne u Železniku

  • Čika delija momak

    1. mart 2019 | 23:35

    Groboši, da ste na utakmicama aktivni koliko ste ovde u komentarima, možda bi nekad napunili jednu tribinu na vašem lavoru.. Sportski pozdrav i spremite se za časove sutra.

  • bezgresni

    1. mart 2019 | 21:11

    Partizanu je najveca briga sudija..stose tice osrednje ekipe zvezde..tu ne smije bit nekoga problema..zvezda je zrela za 4 komada..jednostavno..mora krenuti u napad..a to je ono sto ce ih kostati cak mozda i petarde..zivi bili pa vidjeli..nikad ne grijesim ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA