Engleski nisam znao ni da beknem, učio sam ga uz pesmu Adel: Tresao se kao prut po dolasku na Ostrvo, a sada vodi jedan od najjačih timova

Poketino bio bolji "đak" uz muziku

  • 0

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino naveo je da je engleski počeo da uči zahvaljujući pesmi "Skajfol", engleske pevačice Adel. Argentinac nije imao problema sa jezikom dok je bio u Španiji na klupi Espanjola, ali se 2013. i selidbom u Premijer ligu sve promenilo.

Poketino je tada preuzeo Sautempton i imao dva problema: nije znao engleski, a dvosatno učenje engleskog i učitelji su mu bili dosadni.

- Međutim, učitelj je onda rekao: hajde da probamo nešto drugačije, da učimo uz pesmu. Uključio je Adel i Skajfol što je bilo vrlo zeznuto ako ne znate ništa o engleskom. Ali svaki put kad čujem tu pesmu sada, setim se tog perioda - rekao je Poketino za engleski Džo.

Učenje engleskog je video kao nepremostivu prepreku i kaže da mnogo puta nije mogao ni da spava.

- Bio sam mrtav umoran, a nisam mogao da zatvorim oči. Prve večeri u hotelu, bilo je oko četiri ujutru kad sam pozvao svog pomoćnika Hesusa Pereza i pitao ga da li je budan.

Pozvao sam ga u svoju sobu da pričamo. Nisam znao šta da radim. Nisam znao ni reč engleskog, a trebalo je da stanem pred pedeset ljudi i čelnike kluba. Tresao sam se - prepričao je Poketino.

U Sautemptonu je proveo samo sezonu, posle čega je prešao u Totenhem koji vodi i danas kao jedan od najjačih klubova u Engleskoj. Jezik je u međuvremenu savladao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA