≫ 

Duh Ronaldinja ušao u Ji-Donga i "pocepao" Borusiju! Pomračenje Dortmunda u Bavarskoj (VIDEO)

Veliko veče Korejanca i novi kiks "Milionera"

  • 1

Topi se, a od vikenda bi prednost Borusije Dortmund nad Bajernom mogla da bude potpuno istopljena, posle novog kiksa lidera na bundesligaškoj tabeli.

I ponovo je po tim Lusijena Favra bio koban sastav iz donjeg dela tabele, zanimljivo još jedan iz Bavarske, posle "fenjeraša" Nirnberga koji je odoleo pre dva kola u meču bez golova.

Ovoga puta jalovim "Milonerima" nije bilo spasa u Augzburgu gde je Korejanac Ji-Dong Von vodio glavnu reč i sa dva gola "bacio na patos" do pre samo par nedelja prvog kandidata za "Salataru", rezultatom 2:1.

Borusija je, posle ovog neuspeha, ostala na tri boda viška od Bajerna, ali uz meč više od direktnog rivala za tron.

Imali su gosti u petak uveče više od igre, posed lopte bio je "debelo" na njihovoj strani, ali uzalud je sve to bilo, kad je Augzburg koristio ono što na drugoj strani nisu umeli igrači Borusije.

Fenomenalno veče Korejanac je prvi put materijalizovao u 24. minutu kada se vešto snašao pred golom, pošto se učinilo da je izgubio kontrolu nad loptom, no samo je tako izgledalo. Uspeo je da sačuva pribranost i matira Burkija.

Propustili su gosti u međuvremenu sijaset šansi, prvi strelac tima Alkaser šansu je čekao sa klupe i tu možda leži razlog neefikasnosti u prvom delu meča. Španac je ušao u 66. minutu, a minut kasnije stigao je mat od sjajnog Ji-Donga.

Fantastično je odreagovao Korejanac u kontri, "zalamao" čuvara, a onda savršenim lobom prebacio Burkija koji definitivno nije očekivao tako filigrantsku završnicu napadača domaćeg tima.

Nedugo potom, Borusija je konačno iskoristila jednu od brojnih prilika, Alkaser je bio egzekutor, a onda je usledio uragan. Navalili su gosti na gol Augzburga, golman domaćeg tima Kobel bio je na mukama, uspeo je da zaustavi dve opasna šuta i sebi prilepi etiketu junaka, uz, naravno, Ji-Donga, kome pripadaju najveće zasluge za najveću pobedu Bavaraca ove sezone.

Petak:

Augzburg – Borusija Dortmund 2:1

(Dong Von 23, 68 – Alkaser 81)

Subota:

Šalke - Dizeldorf 15:30

Nirnberg - RB Lajpcig 15:30

Herta - Majnc 15:30

Ajntraht - Hofenhajm 15:30

Leverkuzen - Frajburg 15:30

Borusija Menhengladbah - Bajern 18:30

Nedelja:

Štutgart - Hanover 15:30

Volfzburg - Verder 18:00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    2. mart 2019 | 00:12

    Rece trener borusije mi smo prvi znam koje drugi ali neznam koje trci tako udario na fc bayern nisko ali sutra moze da bude drugi i da li ce onda znat koje prvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA