≫ 

Inter poražen tamo gde nije šest godina, treće mesto sad ozbiljno "visi" (VIDEO)

Ne ide nikako "neroazurima" ove godine...

  • 3

Inter je poražen u uvodnoj utakmici 26. kola italijanskog prvenstva, Kaljari je slavio na svom bunjištu 2:1 što će i te kako dodatno podići tenzije u milanskom klubu, ionako uzdrmanom "slučajem Ikardi".

Tim Lućana Spaletija sada je na dohvat ruke i Romi i Milanu, koji bi pobedama za vikend potpuno anulirali zaostatak za trećeplasiranim Interom. Milan bi čak mogao i da prestigne gradskog rivala.

Ne pomaže mnogo "interistima" situacija sa Ikardijem koji je već peti meč van protokola zvanično zbog povrede, ali je jasno da je "na ledu" zbog sukoba sa trenerom i delom uprave zbog čega mu je skinuta kapitenska traka.

Bez Argentinca navala "neroazura" napad i funkcioniše još nekako, ali odbrana je daleko veći problem o čemu svedoče čak pet primljenih golova u samo dva meča (Fiorentina 3:3).

Utakmica na Sardiniji je inače prekinuta u 13. minutu kako bi se odala počast fudbaleru Fiorentine Davideu Astoriju koji je preminuo pre tačno godinu dana u snu, dan pre utakmcie sa Udinezeom. Astori je veliki deo svoje karijere proveo upravo u Kaljariju, a broj 13 nosio je na leđima.

Utakmica je se sjajno "otvorila" po domaći sastav, pošto je Ćepiteli pokupio glavom ubačenu loptu i smestio je u mrežu Handanoviča. Nije dugo prošlo, a gosti su izjednačili, i to posle lepe dvopotezne kombinacije u koprodukciji Naingolana i strelca Lutara Martineza.

Inter je uspeo da dođe do egala, ali je do poluvremena ponovo bio u minusu zahvaljujući majstoriji Pavoletija, čiji je volej na asistenciju Srne bio gotovo savršen, za uzbudljivih 2:1 nakon 45 minuta.

Očekivao se isti tempo u nastavku, šanse i golovi, međutim mreže su mirovale. Igrači Kaljarija nisu srljali, pažnja je bila usmerena na odbrani svog gola do kojeg, uprkos velikim naporima, nikako nisu još jednom uspeli da dođu indisponirani igrači Intera.

Gostima je ovo bio prvi poraz na Sardiniji posle šest godina.

Pogledajte sve golove i prilike sa utakmice.

Serija A, 26. kolo

Kaljari - Inter 2:1

(Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37)

Subota

Empoli - Parma 15.00

Milan - Sasuolo 18.00

Lacio - Roma 20.30

Nedelja

Torino - Kjevo 12.30

Đenova - Frozinone 15.00

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina 18.00

Napoli - Juventus 20.30

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA