≫ 

Tuča, remi, poništen gol Zvezde: Buran 159. derbi, crveno-beli zadovoljniji, imaju utaban put ka tituli (FOTO) (VIDEO)

Crveno i crno-beli odigrali 1:1 na našem najvećem stadionu

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Derbi Foto: Marko Jovanović

Zvezda i Partizan - večita priča 159. put, završena je egalom 1:1, burnim remijem u koji je stalo bukvalno sve što fudbal čini interesantnim za mase.

Partizan je poveo u prvom poluvremenu, krunisao bolju igru u tom periodu, a Zvezda je rezultatsku ravnotežu vratila preko Pavkova u 74. mintu, do kraja imala više energije, ali ne i dovoljno pribranosti za potpuni proekret.

Derbi su obeležile i velike tenzije na obe strane, dva puta su igrači masovno ulazili u klinč i hvatali se za guše, međutim uspeo je sudija Grujić da iskontroliše situaciju i pribrano privede meč kraju.

Sukob čaušića i nikolića u finišu utakmice Foto: Marko Jovanović

I ovaj derbi obeležile su sporne situacije, svakako je najdiskutabilnija bila ona u prvom poluvremenu kada je Zvezda postgila gol koji je poništen zbog ofsajda, kako se ispostavilo posle pregledavanja snimka, nepostojećeg u kojem se našao Ben - strelac u toj situaciji.

Imaće iz tabora Zvezde pritužbe i na gol Partizana zbog sumnjive pozicije Nikolića pre nego što je u haotičnom karambolu pritrčao Borjanu i podmetnuo se za vođstvo.

Na kraju, reklo bi se, realnih 1:1, kao i jesenas u Humskoj.

- Dobro, ne možete da prognozirate šta će biti. Bila je atmosfera da smo mi favoriti, oni autsajderi... Prvo poluvreme jedno smo se dogovorili, a nešto drugo radili. Ispravili smo greške u nastavku i uspeli da izjednačimo. Jurili smo rezultat i na JNA, jurili ga i danas, pokazali karakter posle primljenog gola, idemo dalje, fudbal je to, derbi, bilo je svega, to je to - rekao je odmah posle meča trener Zvezde Milojević.

Njegov kolega Zoran Mirković čestitao je na igri i požrtvovanju igračima oba tima, usput nije propustio da iskritikujeglavnog sudiju Grujića kome je prebacio da je izgubio kontrolu nad utakmicom u poslednjih 15-ak minuta.

- Mislim da je bila dobra i borbena utakmica, žao mi je što nismo pobedili. Mislim da je čovaek koji je sudio utakmicu trebalo da drži meč pod kontrolom, u poslednjih 15 minuta je iritirao obe strane. Rezultat je pravedan,  čestitao bih igračima oba tima.

Crvena zvezda - Partizan 1:1 (0:1)

(Pavkov 74 - Nikolić 38)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 40.000

Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić (od 71. Ivanić), Jovančić (od 81. Čaušić) – Ben, Marin, Simić (od 46. Pavkov) – Boaći.

PARTIZAN: Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Zakarić, Nikolić, Kosović (od 75. Urošević) – Rikardo.

VIDEO: Gol Pavkova za 1:1 u 74. minutu - Stojković nemoćan

Foto: Marko Jovanović

Partizan je možda ostao bez pobede i u ovom derbiju, sada definitivno miljama daleko i od titule, ali su crno-beli, pokazao je to i ovaj derbi, sa Zoranom Mirkovićem na pravom putu. Nisu gosti ustuknuli u grotlu "Marakane", bili su otresitiji u prvom delu meča, praktično su preslikali izdanje iz prvog ovosezonskog derbija i prilično limitirali kapacitete srpskog predstavnika u Ligi šampiona. 

Rikardo je prvi pripretio, Borjan ga je tada osujetio, a nedugo potom je pripremio, istina slučajno, šansu za Nikolića koji je bio "kratak" da matira Borjana.

Zvezda je uzvratila, tačnije imala je prvu šansu tek u 20. mintuu kada je Marin posle solo akcije naterao Stojkovića da se dobro ispruži i izbaci loptu u korner, a nedugo potom digla se bura.

Razlog je ponišen gol za Zvezdu, neopravdano, s obzirom na to da strelac gola Ben nije bio u ofsajdu, već Boaći u trenutku kada je lopta stigla do njegovog saigrača.

VIDEO: Pogledajte (ne)spornu situaciju i poništen gol za crveno-bele.

Kazna je stigla u  finišu poluvremena, Partizan je profitirao na velikoj upornosti Kosovića koji je dobio duel sa Stojkovićem i Savićem, ubacio loptu pred gol Zvezde do Nikolića, a ovome se posrećilo da ga Borjan napuca i sam sebe matira. U sudaru je bio i Milunović, koji je zasmetao svom golmanu...

VIDEO: Gol partizana za vođstvo u 159. večitom derbiju

Sudar Borjana, Milunovića i Nikolića neposredno pred gol crno-belih Foto: Nikola Tomić
Lopta ulazi u gol, Milunović ne stiže do nje Foto: Nikola Tomić

Prvo poluvreme obeležile su i čarke na terenu, pored onih standardnih na tribinama. "Zavarničilo" je u jednom trenutku pred golom Partizana gde je Zdjelar oborio Marina, što je bio povod da se i ostali uključe u gužvu koja je vrcala od tenzija i visokog napona koji samo derbi može da proizvede. 

VIDEO: Čarke igrača pred golom Partizana u prvom poluvremenu

Milojević nije imao kud u pauzi, ostavio je Simića u svlačionici, a na teren poslao čoveka od poverenja - Milana Pavkova.

Zvezda je u nastavku bacila sve karte na jaču ofanzivu i "davljenje" rivala što je prilično umorilo crno-bele koji u poslednjih 15-ak minuta delovali energetski ispražnjeno. Koristili su to maksimalno igrači domaćeg tima, bilo je nekoliko opasnih situacija kao što je šut Jovančića, pa pokušaj glavom Milunovića posle kornera...

Kad nisu mogli oni, jeste Pavkov, definitivno Zvezdin čovek za velika dela. Pokupio je snažni napadač "otpadak" tačno na rubu šesnaesterca, snažno opalio po njoj, fudbalski "iz prve", i smestio je iza leđa Stojkovića, za delirijum Delija i egal koji Zvezdu ostavlja na sigurnom odstojanju od Partizana, mada je Radnički sada još bliži lideru nakon trijumfa od 4:1 nad Radnikom.

Tenzije su proključalei  pred kraj derbija, ponovo smo videli nemile scene i fizički obračun koji je inicirao Nikolić opasnim laktanjem Stojkovića na šta Čaušić nije ostao ravnodušan. Stvorila se velika gužva kod klupe Zvezde, Zdjelar i Urošević su zaskočili Čaušića, a srećom pa su ostali bili pribrani i razdvojili "usijane glave".

Posle svega, pravo je čudo kako sudija Grujić nije vadio crvene kartone za ovakav izliv agresije.

VIDEO: Koreografija delija stala u samo jednu reč - Kosovo!

Koreografija Delija pre početka utakmice, samo jedna reč: Kosovo FOTO: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Superliga, 24. kolo

Petak

Mačva - Rad 0:0

Subota

Dinamo Vranje - Napredak 2:0

(Popović 40, Dimitrov 51)

Voždovac - Vojvodina 1:0

(Mikić 88)

Proleter - Mladost 2:0

(Čolović 19, Čović 48)

Radnički - Radnik 4:1

(Haskić 8, 30, 43, Đorđević 63 - Milovanović 3)

Spartak - Čukarički 1:2

(Đenić 86 – Mudrinski 26, Ovusu 43)

Crvena zvezda - Partizan 1:1

(Nikolić 38 - Pavkov 74)

Nedelja

OFK Bačka - Zemun 15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORAN

    2. mart 2019 | 20:36

    SAPLITANJE IGRAČA PARTIZANA U PETERCU OD IGRAČA ZVEZDE NA ZEMLJI ČIST PENAL

  • Delija Pljevlja

    2. mart 2019 | 20:39

    Ne javljaju se glodari o suđenju.Pitam se zašto...

  • Aca

    2. mart 2019 | 20:11

    Gde ste sada cigani 4 komada a tim van kosta u platama 25000000 miliona ali imate srece vise nego znanja ziveo ave cezare .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA