≫ 

Skandalozno suđenje na meču Arsenala i Totenhema razbesnelo Tobdžije: Kako li bi ovo prošlo u Srbiji! (FOTO)

Arbitri na Ostrvu pod žestokom paljbom posle Arsenala, da li je opravdano?

  • 1

Čak četvorica igrača Totenhema  (i peti na granici) bili su u ofsajdu neposredno pred momenat kada je Škodran Mustafi oborio Harija Kejna, a napadač Totenhema dati gol iz penala u derbiju Sevetnog Londona sa Arsenalom.

Arsenal je vodio od 16. minuta golom Remzija, da bi sudija Entoni Tejlor, ali i njegovi pomoćnici u 74. prevideli neverovatan ofsajd. Pritom, treba napomenuti da je tokom prvog poluvremena bila slična sitaucija, ali se tada pištaljka oglasila pa je pitanje zašto u drugoj situaciji nije.

Objašnjenje leži u pravilniku FA u kome piše da: igrač i kada je u ofsajdu i namerava da odigra sa loptom, ukoliko ga protivnički fudbaler pre toga faulira, onda je to "starije" i računa se kao faul.

Londonski derbi je završen 1:1 nakon što je Pjer Emerik Obamejang promašio penal u 91. minutu, ali i tu se desio sporan detalj. Za taj detalj nema objašnjenja u pravilniku. Obamejang je iznudio penal kada ga je oborio Davinson Sančez, a onda je Pjer preuzeo odgovornost da ga izvede.

Momenat pre nego što je šutnuo loptu, u kaznenom prostoru je bio jedan od igrača Totenhema, Fertongen, što nije dozvoljeno pravilima. Kada se tako nešto desi, penal se ponavlja.

Često smo u Srbiji svedoci da se greške sudija nazivaju krađama i nameštenim titulama sa obe strane Topčiderskog brda, pa bi bilo zanimljivo videti kako bi ovakva sitaucija kod nas prošla.

VIDEO - Sve što treba da znate o prvom moćnom derbiju nove sezone Premijer lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    2. mart 2019 | 19:41

    Sve je regularno. Samo kod nas teorije zavere. Moze pasivni ofsajd a nemoze prevremen ulazak koji neutice na izvodjaca penala. Idite gledati sramotu od takozvanog derbija. Skup jada i cemera , fudbal slucan cirkuskoj tacki kad dzukci drze loptu u vazduhu udarajuci je njuskama sve dok neumuvaju koji u coporu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA