≫ 

Napadač fenjeraša postao zvezda Superlige! Dimitrov iz Vranja puca od samopouzdanja: Idemo po opstanak! (VIDEO)

Novi vetrovi duvaju na jugu Srbije!

  • 0

Dinamo Vranje doživljava prolećnu renesansu, pao je i Napredak sa 4:0, pa je još jači plamen nade u opstanak u Superligi!

Dinamo je u poslednja četiri kola zabeležio tri pobede uz remi, sada ima 17 bodova, koliko i Zemun, a naredno kolo može biti dobra prilika za novi plen, pošto se gostuje Mačvi, koja ne zna za pobedu u poslednjih pet utakmica.

Posebno su u Vranju ponosni na učinak napadača Željka Dimitrova, koji je dao dva gola Kruševljanima i popeo se na 4. mesto liste strelaca Superlige!

Za sada ima 10 pogodaka na kontu (Dinamo postigao 16 ukupno), a nismo imali do sada baš često situaciju da je napadač poslednje ekipe lige u samom vrhu liste strelaca, iza igrača top 3 tima.

Foto: Telegraf.rs

Prvi je Nermin Haskić iz Radničkog iz Niša sa 16 golova, Partizanov Rikardo Gomeš dao je 13, Aleksa Vukanović (Napredak / Crvena zvezda) 12, a Dimitrov se izjednačio sa El Fardu Benom i Ognjenom Mudrinskim iz Čukaričkog.

Puca Dimitrov od samopouzdanja, a posebnu energiju doneo mu je Saša Ćurčić, kome je leteo u zagrljaj posle golova.

- Atmosfera je perfektna, pobedi smo se nadali, ali niko nije ni sanjao da ćemo tako lako dati četiri gola i bukvalno razbiti Napredak. Statistika je rekla sve, 15 puta smo šutnuli ka njihovom golu, od toga je više od pola bilo opasno, imali smo prečku, još neke poluzicere koje smo mogli bolje da iskoristimo. Oni bukvalno nisu imali nijedan šut, to dovoljno pokazuje koliko smo bili nadmoćni. Bez obzira na stanje na tabeli, iako smo poslednji, oni u vrhu, rezultat je više nego realan. Svako ko je gledao meč, to može da potvrdi - kaže Dimitrov za Telegraf, ali ne zaboravlja ko je ekipu podigao sa ponora.

VIDEO - Zoran Džonov

- Milan Đuričić Đumi i Đani su nam pomogli, Đumi nas je maksimalno stabilizovao na pripremama, nakon toga, čovek nije mogao da bude stalno sa nama, ali dolazi kad može i koliko može. Jedan dolazak je dovoljan za sugestije i prepravke, baš znači ekipi. Đanijeva energija je presudna, to je ono što je falilo u prvom delu, nismo toliko loši bili, ali smo ušli u crnu seriju, atmosfera je bila katastrofa, niko nije ništa igrao, nisi mogao da nađeš motiva. Sada je došao on, galami, vrišti, sve je pozitivno, mnogo znači svima. Veliko je fudbalsko ime, to ima dodatnu draž.

Sledi žestoka borba za opstanak...

- Očekuje nas u sredu Mačva u Šapcu, mogu da kažu da su u negativnoj mini seriji, moraćemo i na tri boda sa njima. Nakon ovoga ne želimo samo da poletimo previsoko, ali imamo pravo da se nadamo bodovima u Šapcu. Neka bude kao prošli put kad smo pričali, idemo na tri, ali bismo bili zadovoljni i sa bodom. Neću da potenciram to puno, bio sam na pravom mestu u pravo vreme, nadam se da će ih biti još!

Foto: Mario Marić

Takođe, Dimitrov je istakao prvog čoveka Dinama, čiju ste ekskluzivnu ispovest mogli da pročitate nedavno na našem portalu.

- Moram da spomenem i Dragana Antića, čovek se sam bori za klub, mimo svega, čovek se izborio za ekipu, plaća i dugovanja skoro da ne postoje. Jednostavno, ne može da se ne istakne to. Ima još pojedinaca koji su izašli iz povreda, nisu mogli da pomognu, sada su uz ekipu, sve su bolji, opet, u prvi plan treba staviti ceo tim, defanzivno perfektno, opasno u napadu. Svi su bili sjajno i ovo je recept kako igra jedna ekipa. Nadam se da ćemo podizati dodatno formu i slaviti opstanak!

VIDEO - Saša Ćurčić kažnjava sklekovima i pokazuje top u nozi

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA