≫ 

Onaj Piksijev pas i 4 gola Realu: Zvezda slavi rođendan, a navijači se prisećaju velikog meča koji je odigran na današnji dan (VIDEO)

Bio je to jedna od najtežih poraza Reala u Evropi i vrhunsko poluvreme crveno-belih

  • 6
Piksi na utakmici protiv Kelna Foto: MN Press

Sportsko društvo Crvena zvezda ovog 4. marta slavi svoj 74. rođendan, a navijači najtrofejnijeg srpskog kluba se s ponosom prisećaju utakmice koju su fudbaleri odigrali na današnji dan.

Utakmice protiv velikog Reala iz Madrida u okviru Kupa evropskih šampiona, kada je Zvezda 4. marta 1987. godine slavila rezultatom 4:2.

Strelci su bili Đurovski, Đurović i Cvetković u prvom poluvremenu, kao i Janković pred sam kraj utakmice. Za Real je oba gola dao Ugo Sančez.

Taj meč ostaće upamćen i po genijalnom pasu Dragana Stojkovića Piksija u 12. minutu za Žarka Đurovića, a ovaj je to iskoristio tako što je pogodio za 2:0.

Crveno-beli su tada plasman u polufinale ''izgubili'' u Madridu, pošto su Butragenjo i Sančez doneli Realu potrebnih 2:0.

Za Zvezdu su tada igrali: Stojanović, Krivokapić, Radovanović, Bračun, Elzner, Janković, Đurović, Đurovski, Cvetković, Stojković, Mrkela, a trener je bio Velibor Vasović.

Pomenimo i to da je Zvezda pozvala svoje navijače da dođu na utakmicu protiv Zemuna (najverovatnije u nedelju) kako bi proslavili rođendan kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Retro

    4. mart 2019 | 10:38

    Kakva je to Zvezda bila! E tog fudbala mi je žao. Sve je upropašteno i dovedeno do dna. Svuda fudbal napreduje osim kod nas.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. mart 2019 | 10:50

    Јел то било у периоду кад је гробарима дао гол из корнера и кад су му поништили гол са центра наводно због офсајда, а вероватније зато што их је направио смешним? И тад су имали неког Грујића...

  • Shone

    4. mart 2019 | 11:04

    3:0,39 min au kakva demonstracija Sile,al ne ipak je partizai odigrao 0:0 s Realom nate to je najveci uspeh ikada :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA