≫ 

Tošić i Pantić napadaju Radnički, Mirković odgovorio Lalatoviću: Tabela kaže da je Radnički drugi najbolji tim u Srbiji, ali... (VIDEO)

Trener crno-belih najavio utakmicu 25. kola sa Nišlijama, uz besplatan ulaz za navijače

  • 14

Derbi sa Zvezdom "iscedio" je igrače Partizana, ali vremena za odmor nema previše, jer već u sredu (Humska, 18) crno-belima na noge stiže zahuktali Radnički čiji je niz nepobedivosti stigao do brojke 22 posle rutiniranja Radnika u minulom kolu.

Nišlije stižu u Humsku osokoljenje odličnim igrama u dosadašnjem delu sezone, o čemu svedoči i njhova druga pozicija koju već dugo ljubomorno čuvaju. Uz sav kvalitet koji poseduju, imaju i prvog golgetera lige, Nermina Haskića čijih 16 golova opominju crno-bele pred duel sa direktnim konkurentom za drugo mesto.

Podsećamo, Radnički "beži" Partizanu osam bodova pred sutrašnji okršaj.

- Imamo svoj princip da je svaka sledeća utakmica najvažnija, derbi je arhiviran, prva naredna je meč sa Radničkim, ekipe koja je ipred nas, koja je izuzetno kvalitetna, sa kvalitetnim pojedincima. Kao grupa su dosta jaki, vođeni od izvanrednog kolege Lalatovića. Pred nama je mnogo težak zadatak, nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu - optimista je Mirković.

Foto: partizan.rs

Derbi je uzeo danak, ekipa je energetski i emotivno istrošena, a sem toga biće lišena pomoći Zakarića i Zdjelara zbog kartona. Dobra vest za Mirkovića je povratak u tim Tošića i Pantića.

- Siguno je da smo dosta potrošeni, i fizički i mentalno, međutim radili smo na oporavku, na nekim detaljima, tako da se nadam da će sutra biti sve u redu. Naravno, ostaje žal za Zdjelarom i za Zakarićem koji ne mogu da igraju zbog kartona, Musa takođe, dok su ostali su spremni za meč.

Dva puta je Mirković odlično spremio ekipu za derbi, Zvezda se nije naigrala, pre svega zbog fajterskog pristupa crno-belih, međutim to nimalo ne iznenađuje Mirkovića.

- Mi tako igramo stalno, naravno pravimo taktički plan za svakog rival ponaosob. Imamo svoj stil igre koji zagovaramo svakog dana, a sve to u poslednjih mesec dana ide dosta bolje.

Radnički je prvi tim koji je posle dugo vremena "razdvojio" večite rivale na tabeli što Mirković pozdravlja kao pozitivan primer i dobitak za sve, mada bi se rado menjao za poziciju sa Zvezdoim, naravno.

- Uvek je dobro kad je više kvalitetnih ekipa, svi možemo da profitiramo, ceo srpski fudbal. To je u ovom momentu Radnički, nadam se da će to sutra biti Vojvodina, od viška kvaliteta nikad glava nije bolela. Što se tiče naše borbe, mi se borimo za naš dres, za klub, a naravno borimo se i protiv drugih ekipa, ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo. Na kraju kad saberemo bodove, videćemo gde smo.

Foto: Marko Jovanović

Serija Radničkog od 22 meča bez poraza je nešto što ne viđamo često od ekipa koje dolaze van zone Topčiderskog brda, sam po sebi taj niz je veliki izazov za Partizan.

- U pripremi utakmice analiziramo sve detalje, i sigurno da mnoge stavri pozivaju na oprez kada je Radnički u pitanju. Imaju odličnu ekipu, motor ekipe je Drinčić, od njega polaze mnoge stvare, tu su novajlija Kojašević, pa Ranđelović, Grbić, Haskić... Zaista kvalitetna ekipa.

S vremena na vreme trener Radničkog Lalatović istiće da su Nišlije, posle Zvezde, najbolji tim u Sribji, a evo i šta Mirković kaže o tome:

- Ako se gleda tabela, može tako da se kaže, ali svi mi imamo druge uglove gledanja kada se priča o tim stvarima. Ako je po tabeli, onda je to tako.

Tabela je jedno, a igrački?

- Mislim da smo mi konkurentniji, pokazali smo to u duelu sa najboljom ekipom u zemlji. Ako smo sa njima konkurentni onda smo rame uz rame sa njima. Što se tiče Radničkog, oni su bliži Zvezdi nego mi i samim tim sigurno da imaju šanse da budu prvi.

VIDEO: Mirković otkrio da je posle derbija razgovarao sa kapitenom Zvezde Vujadinom Savićem

Na pitanje da otkrije imena igrača koji će zameniti suspendovane Zakarića i Zdjelara, Mirković je ostao "zakopčan".

- Pantić je spremnji nego pre par dana, svi su u kombinaciji, ne bih da otkrivam.

Primetno je veliko zajedništvo Mirkovićevog tima što se najbolje videlo u derbiju gde su svi disali kao jedan, skakali u tuču jedan za drugog, što kod Đukića i nije bio slučaj. Primer je jedna konfliktna situacija u kojoj se svojevremeno našao Suma, a saigrača - nigde.

- Od početka smo prava grupa, od prvog dana, ne bih išao nazad sada, nisam pratio, a i ne bi bilo korektno. Od početka su momci pravi, karakterni, tako i treba da bude.

VIDEO: Reakciej Mirkovića tokom 159. večitog derbija

(Z.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA