≫ 

Ožegović: Kako sam 6 godina u Zvezdi tajno navijao za Partizan? Trenirao sam u Borusiji, a htela me je i Benfika!

Srpski napadač otkrio neke detalje iz svoje prošlosti

  • 45

Ognjen Ožegović, fudbaler Partizana na pozajmici u ruskom Arsenalu, dao je zanimljiv intervju za klupski sajt tima iz Tule!

Intervju u kom je otkrio neke nepoznate stvari iz svoje karijere, ali i kako se kao navijač crno-belih nosio s tim u Crvenoj zvezdi.

- Moj otac je bio veliki navijač Partizana od malena, tako sami ja počeo da podržavam crno-bele, ali... Odrastao sam u Bosni, u malom gradu, primetio me veliki klub i naravno da nisam mogao da odbijem poziv Zvezde. Iako sam šest godina bio deo crveno-belih, sve vreme sam navijao za Partizan. Nisam to mogao javno tad da kažem, ali mi je san oduvek bio da zaigram u Humskoj - rekao je Ožegović i dodao:

Ožegović na promociji u Partizanu Foto: partizan.rs

- Imao sam rezervisane avionske karte, na aerodromu čekao let za Rusiju, trebalo je da stignem na pregovore sa Amkarom i Rubinom, kad sam dobio poziv iz Partizana, promenio sam pravac, zaputio se na stadion i sve završio za deset sekundi.

Otkrio je napadač i kako je došao na Marakanu, ali i da je trenirao u Dortmundu i da ga je želele Benfika.

- Jednog dana roditelje je pozvao Petar Krivokuća iz Crvene zvezde i predložio prelazak na Marakanu. Počeo sam u mlađim kategorijama crveno-belih kad mi je bilo 14 godina, kasnije išao u banjalučki Borac, pa u Banat na pozajmicu. Kad sam potpisao profesionalni ugovor bio sam kapiten kadetske reprezentacije i igrali smo kvalifikacije za Prvenstvo Evrope 2013, koje smo i osvojili u Litvaniji. Istina je da sam pre formalizovanog prelaska u Zvezdu, trenirao godinu dana sa Borusijom iz Dortmunda, ali nisam mogao da potpišem ugovor sa samo 16 godina - rekao je Ožegović i dodao:

Ožegović u dresu Vojvodine Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Bilo je interesovanja baš Sampdorije i Benfike. Razgovarao sam sa sportskim direktorom lisabonskog kluba, Ruijem Koštom, rekoa mi je „ili te uzimamo odmah ili kupujemo drugog napadača“. Vojvodina nije želela da me pusti, objašnjavajući to namerom da će izboriti plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

- E, onda je do transfera došlo 2016, kad sam ponudu iz Kine, pozvao me bivši strateg Crvene zvezde Slaviša Stojanović, objasnio da je Čangčun Jataji spreman da plati obeštećenje i tako sam završio u Aziji. Posle godinu dana ponudili su mi produžetak saradnje na još jednu sezonu, međutim, oduvek sam sanjao da igram u jačoj ligi, te sam rekao sebi „Ognjene, kad budeš imao 35 godina vrati se u Kinu.

VIDEO: Slobodna bacanja od 200 evra: Ožegović vs Bambi Tošić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pirke

    5. mart 2019 | 21:14

    Real i Barselona ga trazili ali partizan ga nije pustio...u Kini snimaju film po njemu...u partizanu su povukli dres sa njegovim brojem...kod kuce otac mu angazovao stolara da napravi policu za njegove trofeje(nema vise mesta na televizoru) a zadnja informacija koju imam je da ce sa Stojkovicem da glumi u Turskim serijama.alal vera majstore

  • x

    5. mart 2019 | 19:55

    ko te terao da se slikas sa zvezdinom fantomkom sam u sumi za bozic?

  • SAŠA FRANKFURT

    5. mart 2019 | 20:25

    Hvala Bogu, pa se Zvezda ratosiljala tebe!! Ti nisi ni za Kinu, a patlidžan te već šutnuo!! Krajnji domet, i uspeh u karijeri npr. Azovmaš, i to da pevaš od sreće!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA